De jubilarissen Richard Hulshof en Tally Paalman
De jubilarissen Richard Hulshof en Tally Paalman (Foto: Gertjan Koster)

Mooi jaarconcert Harmonie Ochten

Ochten - Op zaterdag 13 april was de uitvoering van het jaarconcert van Harmonie Ochten. Het publiek werd getrakteerd op een kleurrijke selectie van bekende muziekstukken uit films en musicals.

Voor iedereen herkenbaar waren de beroemde melodieën uit Star Wars, Pirates of the Caribean, The Pink Panther en James Bond. Daarnaast werd men geroerd door de muziek uit Les Misérables, Alladin en The Lion King. Tijdens de uitvoering onder leiding van Hans van Gemert, werden videofragmenten uit de films op een groot scherm geprojecteerd, waardoor het concert nog een extra dimensie kreeg. Heel speciaal was de vertolking van Gabriel's Oboe uit de film The Mission met soliste Nicolien Mallan op de panfluit.

Speld

Tijdens de avond werden twee orkestleden in het zonnetje gezet. Richard Hulshof kreeg een bijzondere speld van de muziekbond en een oorkonde uitgereikt. Dit als blijk van waardering, nu hij 40 jaar als trompettist is verbonden aan de Harmonie Ochten. Een tweede oorkonde was voor bariton-saxofoniste, Tally Paalman. Zij speelt al 45 jaar muziek bij diverse orkesten, waarvan nu 5 jaar bij de Ochtense muziekvereniging.

De harmonie zal weer te horen zijn op Koningsdag bij de aubades in Echteld, Ochten en IJzendoorn en bij de dodenherdenking op 4 mei in Ochten. In juni houden ze, met een beetje geluk, weer een buitenconcert in een Betuwse kersenbongerd.

Meer informatie over spelen bij de harmonie staat op de website www.harmonie-ochten.nl

Meer berichten