De Amerongse Bovenpolder
De Amerongse Bovenpolder (Foto: Bram Blom)

Publiekswandeling Utrechts Landschap/Amerongse Bos

Publiekswandeling Utrechts Landschap/Amerongse Bos

De tekenen van het zojuist begonnen voorjaar zijn nu duidelijk in de natuur waarneembaar. Dankzij de stijging van de temperatuur komt het frisse groen weer volop aan bomen en struiken tevoorschijn. Ook is er al veel kleurrijke bloesem waar te nemen en de dieren rond water en bos worden actiever onder invloed van paring- en nestelgedrag. Veel vogels komen terug vanuit het verre zuiden en strijken neer in het natuurreservaat van de Amerongse bovenpolder.

Wilt u dit met eigen ogen en oren beleven, ga dan mee met een gids van het Utrechts Landschap, die u rond leidt door een gebied, dat u daarna niet snel meer zult vergeten. Hij voert u door uiterwaarden en bos, waarbij op sommige momenten ook aandacht zal worden besteed aan een stukje historie.

We vertrekken op woensdag 1 mei om 19.00 uur vanaf het infocentrum van het Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 te Amerongen. Als u met de auto komt, maak dan gebruik van de parkeerplaats aan de Burgwal (nabij de sportvelden), vanaf daar loopt u in enkele minuten naar het infocentrum. De wandeling is 4,5 km lang en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis.

Meer berichten