Scouts uit Rhenen zesde tijdens regionale Scoutingwedstrijden

Rhenen - In het weekend van 12-14 april vonden in regio Neder Veluwe weer de regionale Scoutingwedstrijden plaats. De scouts (11-15 jaar) van Scouting Rhenen deden hier aan mee en hebben de zesde plaats behaald. Een prestatie om trots op te zijn.

Tijdens de regionale Scoutingwedstrijden gaan scouts uit de hele regio de strijd met elkaar aan. Dit gebeurt op het gebied van echte Scoutingactiviteiten. De scouts moeten tijdens het weekend een eigen keuken pionieren (bouwen met hout en touw, red.), koken op hun eigen tafelvuur en natuurlijk hun tent op de goede manier opzetten. Daarnaast strijden de scouts in verschillende spellen tegen elkaar en moeten ze een route lopen. 

Het was een groot succes. Met meer dan 130 deelnemers was het een gezellig weekend in Lunteren. De scouts van Scouting Rhenen hebben het erg naar hun zin gehad en erg veel geleerd. Ze moesten dit weekend alles zelf doen, zonder hun leiding. Daardoor was goede samenwerking erg belangrijk. De scouts moesten zich sociaal opstellen en hun grenzen verleggen. Zo ontwikkelen ze zich tot zelfstandige volwassenen. 

Volgend jaar is Scouting Rhenen zeker weer van de partij!

Meer berichten