Het opvallende anker op het graf van Teus Drost. Het is nu verdwenen. Zijn weduwe kan er niet bij dat iemand zoiets laaghartigs kan doen. Ze hoopt op reacties op lydia57@planet.nl.
Het opvallende anker op het graf van Teus Drost. Het is nu verdwenen. Zijn weduwe kan er niet bij dat iemand zoiets laaghartigs kan doen. Ze hoopt op reacties op lydia57@planet.nl. (Foto: )

Diefstal anker van graf De Larikshof in Rhenen

Rhenen - Een in en in triest verhaal, diefstal van een graf. Je leest er wel eens over, maar staat er niet bij stil dat dit bij jezelf kan gebeuren. Lydia Malipaard uit Rhenen in ieder geval niet.

Ze ging begin deze maand naar het graf van haar man. Daar blijkt het zware anker te zijn verdwenen. Dertien jaar geleden overleed Teus Drost (1931-2006). Hij werd te ruste gelegd op begraafplaats De Larikshof in Rhenen. Lydia vertelt: ''Dinsdag 9 april ging ik nietsvermoedend naar het graf van mijn man omdat hij 13 jaar geleden was overleden. Ik wilde graag een witte roos neerleggen. Dat was het symbool van ons samen. Toen ik aan kwam lopen zag ik meteen dat het mooie anker was gestolen. Ik was in shock en kon er met mijn gedachten niet bij dat iemand het in zijn hoofd haalt om andermans spullen te stelen op een graf, waar iemand ligt te rusten in vrede.''

Verzot op varen

Dat anker lag er niet zomaar. ''Mijn man was verzot op varen. Vandaar dus.'' Er is zelfs een tekstje te lezen waarop staat 'Hier ligt ten anker, etc.' Ze meldde de diefstal bij de grafbeheerder. Bij de politie wilde ze aangifte doen, maar die doet geen onderzoek. Ze hoopt nu dat lezers iets meer weten. Bijvoorbeeld dat er plotseling een anker in de tuin of boot ligt. Er is haar al een ander anker aangeboden, maar ze wil graag het origineel terug. Informatie: lydia57@planet.nl.

Een woordvoerder van de gemeente Rhenen laat weten dat het ''zelden voorkomt dat ornamenten van graven worden gestolen. Er staan borden dat je na zonsondergang niet op het terrein mag komen. Overdag zijn er regelmatig beheerders aanwezig.''

Meer berichten