Zo'n 150 medewerkers en vrijwilligers van zorgcentrum Anker namen deel aan de inspiratiedag.
Zo'n 150 medewerkers en vrijwilligers van zorgcentrum Anker namen deel aan de inspiratiedag. (Foto: )

Inspiratie opdoen voor prachtig vak

Kesteren - Dinsdagmorgen 16 april, een stralende zonnige voorjaarsdag bij Molen de Zwaluw in Kesteren. Roze en witte ballonnen kleuren de ingang en nodigen zo'n 150 medewerkers en vrijwilligers van zorgcentrum Anker om naar binnen te komen. Het doel van deze dag is inspiratie opdoen voor het werk; het bieden van zorg en welzijn aan ouderen die in en rond het Anker wonen.
De hoofdlezing wordt gegeven door dr. Paul Jansen over 'de wondere wereld van de dementie'. We worden op inspirerende wijze meegenomen in de beleving van mensen met dementie. Hoe kunnen we hen het beste benaderen? Hoe verplaatsen we ons in hun situatie? Hoe zorgen we ervoor dat ze zich bij ons thuis voelen? Allemaal thema's die aan de orde komen. Tijdens een heerlijke lunch kan er een kijkje genomen worden op de inspiratiemarkt. Hoe werkt een fiets-labyrint (vanuit je eigen stoel door je vertrouwde omgeving fietsen met behulp van een beeldscherm), of een virtual reality bril waarmee je enigszins kunt ervaren hoe het is om dementie te hebben. Daaromheen zijn 15 workshops, waar verdieping in het vak verkregen kan worden. Van EHBO en kennis van Parkinson tot ethische dilemma's en haar opsteken, het is er allemaal.
Bij het naar huis gaan ontvangt iedereen een prima gevulde goodiebag met producten die gesponsord zijn door de lokale ondernemers uit Kesteren en omgeving.

Meer berichten