Foto:

Tweede editie Kom op de Kwekerij

Aan de 2e editie Kom op de Kwekerij doen drie bedrijven verspreid over Neder-Betuwe en Buren mee. Vollegrondsteelt – pottenteelt - plantenteeltbedrijven zetten op zaterdag 28 september 2019 de deuren open voor het publiek. De deelnemende bedrijven zijn te bekijken op www.komopdekwekerij.nu

Regio - De kracht van TCO waarin 150 boomkwekers zich hebben verenigd. Hét Laanboomcentrum van Opheusden heeft als streven om toonaangevend te worden in de wereld door gezamenlijke kennisvermeerdering, innovatie en verkenning van nieuwe markten. Binnenkort gaat op het Agro Business Centre de bouw van start van het Laanboomhuis. Het Laanboomhuis wordt in 2020 geopend.

Over Kom op de Kwekerij
Kom op de Kwekerij is een publieksevenement van hét Laanboomcentrum van Europa en wordt in 2019 voor de 2e keer georganiseerd.
Samen eropuit, om de diversiteit binnen de boomkwekerij te komen ontdekken. Denk aan de nieuwste snufjes zoals: Hightech, drones, precisietechniek, robotisering, maar er is ook aandacht voor: duurzaamheid, internationale handel, economisch belang, positieve klimaat beïnvloeding, luchtzuivering en CO2 vastlegging.
Op zoek naar een leuke job? In de boomkwekerij is volop werkgelegenheid, met passende opleidingen op alle niveaus. School Helicon is aanwezig om jouw hier verder over te informeren.
Wij, mensen kunnen niet zonder bomen!
Laanboomkwekers zetten de deuren open voor het publiek: J.D. van de Bijl (Lienden), Betuwe Plant (Opheusden) en Betuws Plantencentrum (Opheusden).

Ook voor de kinderen  
Op de deelnemende bedrijven zijn o.a. diverse demonstraties en activiteiten. En kun je van alles te weten komen over de boomkwekerijsector in het algemeen. Even springen op een springkussen of liever deelnemen aan een speurtocht op het bedrijf? En ondertussen genieten van al het lekkers? Kortom, genoeg te beleven voor jong en oud!

De toegang is gratis, en de koffie staat klaar. Laat u verrassen in de mooiste sector van Nederland.
Reserveer deze datum alvast in uw agenda: zaterdag 28 september 2019 van 10.00 – 16.00 uur.

Meer berichten