Foto:

Herdenking op Algemene Begraafplaats in Rhenen

Rhenen - Ook op de Algemene Begraafplaats aan de Achterbergsestraatweg in Rhenen rusten geallieerde strijders of zijn er graven te vinden die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog.

Namens de gemeente Rhenen legde burgemeester Hans van der Pas op zaterdag 4 mei hier een krans, onder meer bij de graven van sergeant Francis Anthony McCluskey die met een Halifax op 6 oktober 1942 neerstortte. Als enige van de zeven bemanningsleden sneuvelde hij. McCluskey werd gevonden in een boom in het Prattenburgsebos. Ook was er een krans bij het graf van verzetsstrijder Jaap van Wijngaarden, gefusilleerd op 5 april 1945.

De Springplank

Burgemeester Van der Pas legde de bloemen samen met de schooljeugd. Voor dit jaar waren dat leerlingen van groep 8 van CBS De Springplank. Naast deze leerlingen was ook een delegatie van het `Rode Kruis `aanwezig om bloemen te leggen. Onder de aanwezigen was ook de 'rondleider van de Grebbeberg', Teun Jordaan, die geen dag onbenut laat om de jeugd te wijzen op 'nooit meer oorlog'. Voor zijn vele werk heeft de geboren en getogen Rhenenaar vorige week nog een Koninklijk lintje mogen ontvangen.

Meer berichten