Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen overhandigt de PLUIM aan Mireille Hopman oprichtster van TriUnity
Rianne Jansen voorzitter van Stichting Op Eigen Tenen overhandigt de PLUIM aan Mireille Hopman oprichtster van TriUnity (Foto: Stichting Op Eigen Tenen)

Pluim voor levensbrede begeleiding van jongeren met autisme

Tegenwoordig kent bijna iedereen wel iemand met een vorm van autisme. Het zal dan ook geen nieuws zijn dat autisme het leven op diverse terreinen sterk beïnvloedt. 

Veenendaal - Het volgen van onderwijs, sociale contacten, zelfstandig wonen en het vinden van werk gaan vaak niet over rozen. De hulpverlening is meestal “versnipperd”; samenwerking verloopt vaak moeizaam. In het algemeen kijkt men naar iemands beperkingen in plaats van naar de mogelijkheden.

Vanuit deze frustratie is TriUnity ontstaan. Een organisatie in Nijmegen die jongeren met autisme een kans biedt op een zelfstandig en zinvol bestaan, door hen op te leiden, passend bij hun specifieke vaardigheden. Jongeren krijgen ondersteuning om aan het werk te komen en te blijven. Oprichtster Mireille Hopman, zelfmoeder van een zoon met autisme, ondervond dat haar zoon niet genoeg mogelijkheden kreeg om zijn talenten verder te ontwikkelen, enomdat dit niet alleen voor hem geldt, startte zij TriUnity.

Verfrissend in de aanpak is het denken vanuit mogelijkheden, en de levensbrede aanpak: de jongeren worden op verschillende levensgebieden geholpen door dezelfde hulpverleners.Het streven is om zoveel mogelijk jongeren te begeleiden naar betaald werk. En een coöperatie op te richten waardoor zij langdurig op eigen ‘tenen’ kunnen staan.

Niet de beperking, maar juist de mogelijkheden bepalen de toekomst. De begeleiding is maatwerk en om dat te kunnen bieden is er plek voor maximaal 25 deelnemers in het opleidingstraject. TriUnity laat met deze aanpak zien dat een betere participatie en meer levensgeluk voor mensen met autisme mogelijk is tegen lagere kosten dan de huidige “versnipperde” hulpverlening.

Vanwege deze positieve visie én vanwege de levensbrede insteek heeft de Veenendaalse stichting Op Eigen Tenen op 9 mei aan TriUnity een pluim overhandigd

Meer berichten