Groepswandeling deelnemers Herstelcirkel in de Wijk
Groepswandeling deelnemers Herstelcirkel in de Wijk (Foto: rechtenvrije foto)

Herstelcirkel Diabetes 2 in de Wijk

Half mei start nu ook in Rhenen een Herstelcirkel. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Rhenen - 'Ik ben tien kilo afgevallen en heb mijn medicatie flink kunnen afbouwen. Dankzij Herstelcirkel ben ik beter gaan eten, meer bewegen en kan ik me beter ontspannen.’ Dat zegt deelnemer Joop Cornelissen uit Huissen.

Joop heeft diabetes type 2. Hij nam deel aan ‘Herstelcirkel in de wijk’. Dat is een groep van burgers met diabetes type 2. Zij werken gedurende minimaal een jaar aan het blijvend keren van hun chronische aandoening. De deelnemers steunen elkaar bij het beter leren sturen en het bereiken van een gezonde leefstijl. Het blijkt in je eentje namelijk verschrikkelijk moeilijk om je leefstijl te veranderen. Een Herstelcirkel bestaat uit zestien tot twintig deelnemers, begeleid door een coach. De controles met eigen huisarts en praktijkondersteuner (POH) worden sterk verminderd. De deelnemers geven zelf hun glucose, gewicht en bloeddruk door.

Wilt u uw diabetes type 2 ook keren? Meld u dan nu aan bij de kwartiermaker Willemien Rietberg. Zij is te bereiken via willemienrietberg@herstelcirkel.nl of 06 – 38756397. De enige voorwaarde is dat u in Rhenen woont en ingeschreven staat als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Alle huisartspraktijken in Rhenen ondersteunen deze aanpak. Uw praktijkondersteuner kan u meer informatie geven.

Meer berichten