In een loods op Remmerden is woensdagochtend brand uitgebroken. (Foto's: Max Timons)
In een loods op Remmerden is woensdagochtend brand uitgebroken. (Foto's: Max Timons)

Grote brand op Remmerden

Rhenen - Woensdag was er een grote brand aan het Tasveld op Remmerden. De brand sloeg van een schutting over naar de loods. Hoe de brand ontstond, is nog niet duidelijk. Er kwam veel rook vrij. Volgens omstanders zou er haardhout in de loods liggen. Ook zouden er woningen boven in de loods zitten. Of er op het moment van de brand mensen in de loods zaten, is niet bekend. De N225 is afgesloten, vanaf de Karwei tot aan de rotonde.

De brandweer is bezig met het blussen van de brand. Er wordt daarbij water uit de Rijn gehaald. Eerder was de brandweer van plan het water ter hoogte van restaurant Moeke uit de Rijn te halen. Omdat dit restaurant 18 kilometer verderop ligt, waren er echter te veel slangen nodig.

Water uit de Rijn

Nu loopt er een brandweerslang dwars over de weg van de loods naar de dichtstbijzijnde oever van de Rijn. Voor het blussen is veel water nodig. Er wordt 2400 liter water per minuut uit de Rijn gepompt. Ook zijn er twee extra bluswagens met een inhoud van 24 kuub water aanwezig. 

Omdat er bij de brand veel rook vrijkomt, adviseert de brandweer om ramen en deuren gesloten te houden en mechanische ventilatie uit te zetten. Omdat het te gevaarlijk is voor de brandweer om naar binnen te gaan, wordt de brand vanaf buiten geblust.

Meer berichten