Het diamanten bruidspaar De Jong uit Elst kreeg bezoek van Rhenens burgemeester Hans van der Pas. (Foto: Max Timons)
Het diamanten bruidspaar De Jong uit Elst kreeg bezoek van Rhenens burgemeester Hans van der Pas. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Burgemeester op bezoek bij diamanten bruidspaar De Jong in Elst

Door Max Timons

Elst - Dinsdag 14 mei was het 60 jaar geleden dat Jaap de Jong en Leni Tippens in Rotterdam op het stadhuis hun ja-woord gaven. Om dit heugelijk feit te competeren bracht burgemeester Hans van der Pas een bezoek aan het diamanten bruidspaar in Elst.

Jaap (82) is geboren in Rotterdam en heeft na de lagere school de toenmalige ambachtsschool doorlopen. "Daar heb ik vooral de techniek geleerd van scheepsmotoren, want dat vond ik machtig interessant. Je moet je indenken dat dit niet te vergelijken is met een motor uit een vrachtauto. Als je al nagaat dat één zuiger ongeveer een meter doorsnee heeft met een zuigerinhoud van 17.000 liter, en dan 6 of 8 op een rij, dan kun je wel nagaan hoe groot zo'n motorblok is.
Ik heb jaren bij Piet Smit in Rotterdam gewerkt, tegenover het Feyenoord-stadion en daar vele scheepsmotoren gebouwd, maar ook gereviseerd. Maar langzaamaan kwam de klad een beetje in de scheepsbouw, en zag in een blad een advertentie staan als onderhoudsmonteur van machines bij de SKF in Veenendaal. Dat was in 1972, ik werd aangenomen en gingen we verhuizen naar Elst, dat was wel zo makkelijk, want dat heen en weer reizen was een gedoe.
Tot mijn pensionering heb ik daar gewerkt".

De Hank

Leni (82) is ook een geboren Rotterdamse. Daar heb ik een secretaresseopleiding gevolgd, en kwam daar te werken bij de vakbond, als boekhoudster. Dan gebeurde het weleens dat ik ergens op een andere afdeling moest invallen, en stond men verbaasd dat ik zo snel kon typen, en of ik de machine wel heel wilde houden. Tsjaa, dat zit er bij mij nu eenmaal in; snel en precies werken. Na het trouwen heb ik bij de kabelkrant gewerkt, verschillende administratieve werken verricht, en heb later veel typewerk gedaan voor het dorpsblad van Elst, 'De Hank'. Tevens heb ik veel vrijwilligerswerk verricht, maar moet het helaas nu rustiger aan doen.'' Jaap en Leni hebben één zoon en een schoondochter. Ze zijn opa en oma van twee kleinkinderen.

Meer berichten