Irene, Tess en Jade bij hun regiofinale
Irene, Tess en Jade bij hun regiofinale (Foto: eigen foto)

Vijf DGV turnsters in regiofinale 5e divisie

Op 11 mei was het dan zover: De regiofinale Gelderland Midden voor turnsters die uitkomen in de 5e divisie. Er hadden zich 5 turnsters van DGV Dodewaard voor deze finale geplaatst. Met 6 deelneemsters in de voorrondes was dit alleen al een prachtig resultaat.

Dodewaard - In de mooie en nieuwe sporthal in Ede turnden Irene van der Gaarden (Instap), Jada Kandzetovic en Tess Wouters (beide Pupil 2) in de eerste ronde. Irene liet een mooie balkoefening zien, dit was meteen ook haar beste toestel in deze finale. Bij sprong ging het niet vlekkeloos en ze werd uiteindelijk 20e. Jada en Tess kwamen in de andere baan uit. Jada turnde een hele goede wedstrijd, ze werd zelfs 3e op brug en 4e op balk. Op vloer turnde ze een element dubbel wat haar punten aftrek én een podiumplek kostte. Jada werd heel mooi 6e. Het was niet de wedstrijd van Tess, ze viel helaas van brug en van balk waardoor ze uiteindelijk 23e werd. In de laatste wedstrijd deden Jasmijn van de Voort (Jeugd 1) en Tirza Klomp (Junior) mee. Jasmijn turnde een stabiele wedstrijd met een mooie balkoefening wat haar beste toestel was. Ze werd keurig 14e. Ook Tirza had een erg goede wedstrijd, op brug turnde ze de kip en waarbij ze bij het inturnen op balk er een aantal keer vanaf viel bleef ze er tijdens de wedstrijdoefening netjes opstaan en liet ook nog een arabier zien. Tirza werd heel knap 9e van de 27 turnsters in haar wedstrijd.
Voor deze turnsters was dit de laatste wedstrijd. Ze kunnen allemaal trots terugkijken op een succesvol wedstrijdseizoen.

Meer berichten