De Future Females laten zich 's avonds in de Cunerakerk begeleiden door het orkest van OBK. (Foto: Rob Essink)
De Future Females laten zich 's avonds in de Cunerakerk begeleiden door het orkest van OBK. (Foto: Rob Essink) (Foto: R.J.Essink)

Muziek zet de toon op Cuneradag

RHENEN - Ook zaterdag 8 juni voert de muziek de boventoon in het oude stadscentrum van Rhenen. Ook op deze tiende Cuneradag krijgen muzikanten en zangers alle ruimte op verschillende podia. Op de Frederik van de Paltshof staan twee podia. Eén podium is voor de liefhebbers van popmuziek.

Deejay Jesse opent omstreeks 11.00 uur. Daarna gaat coverband NetAlsof los met veel vaart en dansbare ritmes. Anderhalf uur later volgt Ramshackle, een viertal dat naam maakte op het Wageningse festival 'Woetstok' en het Bevrijdingsfestival. Podiumbaas Peter Feukkink verwacht dat er de komende dagen nog een of twee acts bij komen. Aan de andere kant van de Van de Paltshof is een podium ingericht voor koren uit Rhenen en omgeving. Om 12.00 uur opent de Drumband Zideris, waarna tot 16.30 uur vooral levensliederen klinken afwisselend gezongen door Oud Bruin Jong Belegen, De Waredo's, De Natte Bende en De Hoge Noot. De koren wisselen elkaar om het halve uur af. Met een niet te missen onderbreking rond 15.00 uur door de talentvolle zanger Thomas Oudshoorn.
Bovenaan de Molenstraat vieren 's middags de drie orkesten van symfonisch blaasorkest Ons Genoegen een eigen feestje. De leden brengen een hulde aan hun beschermheer Henk Deys, naar wie het plein is genoemd waar ze spelen. Het slotconcert in de Cunerakerk begint 19.30 uur. Daarna is het twee uur lang genieten van showharmonie OBK, de zangers van Popkoor Future, de Future Females en de Future Fellows en soliste zangeres Froukje Zuidema die wordt begeleid door pianist Jan Klok.

Het programma vermeldt 22 nummers, een goed in het gehoor liggende mix van popmuziek en liedjes uit het repertoire van musicals en kleinkunst. Zoals altijd is het vrij entree.

Meer berichten