De volleybaldames van S.V. Olympia Ochten zijn kampioen.
De volleybaldames van S.V. Olympia Ochten zijn kampioen. (Foto: )

Dames S.V. Olympia Ochten kampioen RECVOL

Ochten - De volleybalsters uit Ochten hebben op 29 mei jl. het volleybalseizoen 2018-2019 winnend afgesloten met een 4-0 overwinning op Tivoc (Tiel). Er werd thuis in Ochten een spannende laatste pot gespeeld. De tribune was goed gevuld en de feeststemming was al voelbaar, maar er moest nog gepresteerd worden, waardoor het seizoen in stijl kon worden afgesloten. Het team van Phoenix (Zaltbommel) eindigde als tweede in deze RECVOL competitie Dames Hoofd Klasse met uiteindelijk 6 punten afstand. Olympia behaalde in totaal 59 punten (59 gewonnen sets).

Na de overwinning werd het team gehuldigd, zowel door de vereniging zelf als door een afvaardiging van RECVOL Rivierenland en Maas & Waal.
S.V. Olympia had gezorgd voor prachtige bloemen, een feestje in de mooi versierde thuishal en als verrassing een rit in een kar achter een tractor door het centrum van Ochten.
Een afvaardiging van RECVOL kwam na afloop met een korte speech en mooie groene poloshirtjes voor alle teamleden met de opdruk kampioen.

Kleine dip

Het seizoen ging voor de dames van Olympia goed van start met een reeks overwinningen. Na een kleine dip, onder andere door blessures in het team en met als dieptepunt een 4-0 verlies van GO '97 2 (Geldermalsen-Buren), hebben de dames de draad weer op weten te pakken. Waardoor het kampioenschap in beeld kwam.

Dit seizoen heeft het damesteam een nieuwe trainer. De ervaren Ron van Elst zorgde ervoor dat er meer rust kwam in het veld, er een steviger team stond en er gevarieerder werd gespeeld. Een frisse nieuwe kijk was zeer welkom, de dames zijn hier dan ook erg blij mee! Trainer Ron krijgt hierbij assistentie van oud-Olympia speler Mark van Eldik. Door deze samenwerking is er een goede taakverdeling en meer aandacht voor de techniek en coaching, ook voor de nieuwe instroom. Dit werpt zijn vruchten af in het spel.

De volleybalsters trainen op de woensdagavond vanaf 19.30 uur in sporthal De Linie in Ochten. De thuiswedstrijden worden ook op woensdagavond gespeeld vanaf 19.45 uur.

Meer berichten