Op de eerste dag was al het fruit snel verkocht. (Foto's: Max Timons)
Op de eerste dag was al het fruit snel verkocht. (Foto's: Max Timons) (Foto: )

Monique staat weer met haar fruit aan de Bergweg

Rhenen - Afgelopen zaterdag opende Monique Kroes haar kersen- en fruitkraam op de hoek Bergweg/Achterbergsestraatweg. Alsof de hele omtrek aanvoelde dat er weer kersen te koop waren, de mensen bleven komen.

Vanwege het verwachte mooie en warme weer had zij al extra fruit meegenomen, maar de aanloop was zo groot dat zij halverwege de middag al 'nee' moest verkopen qua kersenverkoop. Ze vertelt op haar eerste ervaring: ''Zo'n aanloop had ik niet voorzien, wie verwacht nu zoiets? Het lijkt wel op een uitbreidende olievlek, zoveel klanten dat ik heb mogen ontvangen. Helaas waren de kersen snel uitverkocht, maar ook de frambozen, aardbeien en rode bessen waren tegen het eind van de middag ook allemaal verkocht', ongekend.'' Monique vocht vorig jaar met succes bij de Raad van State de sluiting aan van een kraam bij de oprit van Kesteren naar Rhenen.

Twee plekken

Op het oude perceel nabij de N233 is ze weer opnieuw begonnen. En zo gebeurt dat zij nu op twee plekken een mooie kraam heeft, met bijna uitsluitend Betuwse producten van eerste kwaliteit fruit. De fruitstalletjes zijn voorzien zithoekjes. Daarvan kan gebruik van gemaakt worden tot 31 augustus. Op zondag is ze gesloten. Fietsers en dagbestedingsgroepen mogen gebruik maken van het terras met eigen consumpties.

Meer berichten