Een aantal vrijwilligers poseert bij het wapen van Lienden. (Foto: Eigen foto)
Een aantal vrijwilligers poseert bij het wapen van Lienden. (Foto: Eigen foto) (Foto: )

Doorkomst van 'Roparun' in Lienden wordt één groot feest

Voor het tweede achtereenvolgende jaar dat de 'Roparun' door het Betuwse dorp Lienden trekt wordt er door een groep van vrijwilligers weer één groot feest gemaakt. De groep is weer druk met de voorbereidingen voor een onvergetelijke doorkomst voor alle toppers van de 'Roparun'.

Lienden - In de vroege ochtend van maandag 10 juni wordt door de groep vrijwilligers het dorp in gereedheid gebracht voor een feestelijke doorkomst. Het hele weekend van 8 tot en met 10 juni staat in het teken van één groot feest.

Trots

De vrijwilligers zijn betrokken bij één van de twee Liendense teams, te weten 'Betuwerunners team 356' en 'Move2ur team 108'. Gezamenlijk hebben zij één doel: de doorkomst zo spetterend mogelijk te maken. Er wordt een podium gebouwd. De versiering die wordt aangebracht is al vanaf ver te zien en begeleidt de lopers tot aan het podium. Een bellenblaasmachine is aanwezig. Er zijn skydancers. Het publiek wordt geëntertaind door een DJ. Voor de kinderen is er een speciaal programma. Schminken en zij kunnen een prijs winnen met het maken van een spandoek. Een dansschool houdt kinderen in beweging. B&W van de gemeente Buren komen de teams komen aanmoedigen. Aan de teams worden versnaperingen uitgedeeld en gaan 'Betuwse appeltjes' rond. Vele lokale ondernemers sponsoren de doorkomst. Die doorkomst wordt ook op film vastgelegd. De deelnemers aan de 'Roparun' krijgen een aandenken mee. De deelnemende teams kunnen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen in de gymzaal. De doorkomst is nabij Café ´t Wapen van Lienden en ook hier kunnen de teams gebruik maken van het toilet. Ook wordt er een ontbijt aangeboden. De Jumbo Lienden sponsort het ontbijt. Omdat de eerste teams al vanaf 5:00 uur doorkomen is het voor velen een lange ochtend en kunnen genodigden en publiek genieten van een klein ontbijt tijdens het aanmoedigen van de teams! Een dweilorkest zorgt voor muziek. Er wordt ook een moment stilgestaan bij de persoonlijke motivatie van de deelnemers aan de 'Roparun'. Aansluitend aan de doorkomst Lienden is er een oldtimer event, braderie en kermis in Lienden. De groep vrijwilligers bestaat uit; Willemijn van Eijk, Karl Maier, Wendy Laros, Hennie van Essen, Melissa Rolfast, Arjan van Eldik, Corine Bakhuizen, Urmila Ter Wielen, Roy van Roekel , Arnold Hoekstra en Anjo Sweers.

Meer berichten