Tijdens de kerkdienst vorig jaar. (Foto: Foto Saskia Zeller)
Tijdens de kerkdienst vorig jaar. (Foto: Foto Saskia Zeller) (Foto: )

Swingen bij oecumenische viering

Rhenen - Ook dit jaar is er tijdens de Rijnweek weer een viering welke wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Rhenen-Kesteren. Op zondag 7 juli wordt om 11.00 uur wordt in de VIP tent op het feestterrein aan de Veerwei omgetoverd in een groots opgezette oecumenische viering. Voorgangers zijn dominee Inge de Jong en pastor Guido Dieteren.

Pastor Guido Dieteren vertelt: "De Rijnweek staat vol met artiesten en muziek, dit jaar sluit ons programma daar naadloos op aan. We zijn erg blij dat het ons gelukt is om dit jaar het koor Duze NomShikaShika naar Rhenen te halen. Want dat belooft spektakel! Duze NomShikaShika zingt namelijk Zuid-Afrikaanse traditionals, strijdliederen en ritmisch spannende nummers.
Ze hebben regelmatig opgetreden voor Nelson Mandela. Reken dus op een Rijnweekviering, die bol staat van de swingende muziek en enthousiaste liederen. Want er zal deze keer heel veel gezongen worden, ook door alle aanwezigen". Zoals vanouds wordt het een gastvrij, open en vooral feestelijk gebeuren.

''Of je nu een trouwe kerkganger bent of weinig tot geen binding hebt met kerk of geloof, iedereen is deze ochtend gewoon van harte welkom", vult. dominee Inge de Jong aan.

Rijnweek 2019 vindt plaats van 6 juli tot en met 13 juli. Alle avonden in de Veerwei zijn voor iedereen volledig gratis te bezoeken. Voor meer informatie: www.rijnweek.nl.

Meer berichten