Wayne Tessels in actie op het circuit van Oschersleben
Wayne Tessels in actie op het circuit van Oschersleben (Foto: SWPN)

Goed einde na moeilijke start voor SWPN in Oschersleben

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kende een moeilijke start tijdens het IDM-evenement op Oschersleben, maar wist dit vervolgens om te buigen naar goede wedstrijden.

Dodewaard - Wayne Tessels was in de tweede IDM Supersport race op weg naar een top-drie klassering toen de race afgebroken werd. Ricardo Brink moest twee inhaalraces rijden in de IDM Superbike en finishte als elfde en zevende. Voor Melvin van der Voort was het opnieuw een leerzaam weekend.

SWPN had een druk weekend tijdens de tweede ronde van het IDM kampioenschap. Vanwege de combinatie met het WK Endurance waren de races van het IDM allemaal kort achter elkaar. Alle drie de SWPN-coureurs reden twee wedstrijden op de Motorsport Arena Oschersleben.

Ricardo Brink legde een strak tempo aan de dag tijdens de IDM Superbike trainingen. In de tweede kwalificatie kwam Brink ten val, waardoor hij niet verder kwam dan de achtste tijd. Brink had een goede start in de eerste race, maar kwam na in de eerste ronde na een rem fout buiten de baan terecht. Ver achter de voorlaatste rijder kon Brink zijn weg vervolgen, maar hij wist zich nog wel weer op te werken naar de elfde plaats. Vanwege de nieuwe startregels moest de 21-jarige coureur ook als elfde starten in de tweede manche. Brink wist zich te mengen in de groep die in eerste instantie vocht voor het podium en kwam als zevende over de finish.

Wayne Tessels wist een stap te maken ten opzichte van het eerste raceweekend op de Lausitzring en hij stond in de trainingen in de top van het IDM Supersport veld. Tessels mengde zich in de eerste race ook in de kopgroep, maar kwam in de slotfase tekort voor het podium en finishte als zesde. Tessels reed een sterke tweede race. Zijn start was niet goed, maar daarna wist de Yamaha R6 coureur in de kopgroep zich op te werken naar de derde plaats. Op dat moment was er twee derde van de race verreden en kwam er vanwege een crash de rode vlag. De uitslag werd opgemaakt aan de hand van de tiende doorkomst en Tessels werd als vierde in de uitslag opgenomen.

Voor Melvin van der Voort was het circuit van Oschersleben nieuw. Tijdens de vrije trainingen boekte de 13-jarige coureur progressie, maar de eerste kwalificatie begon ongelukkig met een vroege crash. Omdat de baancondities minder waren in de tweede kwalificatie, moest Van der Voort genoegen nemen met een achttiende tijd. In de races liet de jonge coureur zich van zijn goede kant en wist zich knap op te werken in het veld. In de eerste race leverde dit een elfde plaats op en in de tweede manche werd hij tiende.

Meer berichten