Bestuurslid Jan Woldberg neemt cheque voor Stichting Kinderen van de voedselbank in ontvangst. (Foto: Metallica)
Bestuurslid Jan Woldberg neemt cheque voor Stichting Kinderen van de voedselbank in ontvangst. (Foto: Metallica) (Foto: Metallica)

Gift vol emotie aan voedselbank Dodewaard

Dodewaard - Het concert van Metallica dinsdag 11 juni in Amsterdam was voor RBC-medewerker en bestuurslid van de stichting Kinderen van de Voedselbank uit Dodewaard een dubbel feest. Naast het genieten van de muziek mocht ik in de Amsterdamse Johan Cruyff Arena uit handen van de band een cheque van 24.000 euro in ontvangst nemen.

Een mooie sfeerbeleving van de dag. Om 16.00 uur werden wij door stagemanager van Mojo hartelijk ontvangen. Wij kregen een polsband en een sticker die de weg vrijmaakte naar alle plekken waar je als rockliefhebber zou willen komen. Vervolgens werden we in de kantine bijgepraat. Opvallend dat Metallica haar eigen koks en keuken op tour meeneemt en je ziet dat de zwaar getatoeëerde road managers driftig op de gezonde brocoli staan te knagen.

Het vergeten kind

In de kantine maakten we kennis met de mensen achter de Stichting het vergeten kind, een Stichting die kinderen die in de draaimolen van de hulpverlening verstrikt zijn een nieuw thuis geeft. De band kiest in elk land waar hij optreedt een doel uit waar een deel van de opbrengst van de kaartjes naartoe gaat, door middel van de foundation All within my hands. De vertegenwoordigster van Mojo had op Google de zoektermen kinderen en armoede ingegeven en daar popte onder andere de Stichting kinderen van de voedselbank naar boven. Uiteindelijk heeft de band zelf de twee doelen uitgekozen.

Dat men op de hoogte was bleek tijdens de overhandiging van de cheques. Zanger James Hatfield dankte ons voor het goede werk en was bijzonder geïnteresseerd in het werk van de Stichting en wist dat de Stichting zich landelijk in zet voor kinderen uit arme gezinnen. De band liet weten zelf kinderen te hebben en mede daarom kinderen die het moeilijk hebben wereldwijd te willen helpen.

Emotioneel moment

Na de overhandiging van de cheques was er een emotioneel moment toen vader Hans Menger de band zijn memorial Gitaar liet te signeren in herinnering aan zijn zoontje van 11 die door een ernstige ziekte binnen drie weken was overleden. Zijn zoontje was een groot liefhebber van de band. De band was zichtbaar ontdaan en na de tekening speelde James Hatfield op de gitaar het eerste couplet van Nothing else matters.

Bloed zweet en tranen

Na dit emotionele moment op weg naar een volgepakte Arena waar de band met verpletterde show van drie uur, liet horen nog steeds de beste hardrockband te zijn. Het werd een show om niet snel te vergeten. Tijdens een intermezzo bracht de band ook nog een ode aan André Hazes waarbij bassist Trujilo liet horen dat bloed zweet en tranen ook prima door een metalband kan worden vertolkt.

Voor informatie

https://www.kinderenvandevoedselbank.nl/

Meer berichten