Foto:

Kleuters op bezoek in De Tollekamp

Rhenen - Donderdag 13 juni gaven 36 oudste kleuters van de Ericaschool een muzikaal optreden voor de bewoners van zorggroep Charim in de Tollekamp. De kinderen zongen diverse liedjes waarbij ook getrommeld werd én bewegingen moesten worden gemaakt.

De kleuters hebben wekelijks samen muziekles onder begeleiding van vier muziekdocenten en krijgen daarna in kleine groepjes les op een instrument (piano, viool, panfluit en dwarsfluit). Een aantal kinderen bespeelde hun muziekinstrument, waarna natuurlijk applaus klonk van het publiek. Ook konden de bewoners meezingen met liedjes uit de oude doos waaronder 'Twee emmertjes water halen'.
De Ericaschool is sinds januari een langdurige samenwerking aangegaan met de Tollekamp, om zo de integratie van jong en oud in Rhenen te bevorderen. De Rabobank heeft via de Clubkas Campagne geld voor dit doel ter beschikking gesteld. Dat het optreden werd gewaardeerd door de ouderen bleek wel doordat de postbode daags na het optreden een leuke bedankkaart vanuit de Tollekamp bezorgde op de Ericaschool.

Meer berichten