De winnaars van de waarderingsprijzen bijeen, kort na de uitreiking. (Alle foto's: Max Timons)
De winnaars van de waarderingsprijzen bijeen, kort na de uitreiking. (Alle foto's: Max Timons) (Foto: )

Activiteitendag in Elst

Elst - Zaterdag was er rondom en in het MFG Bestegoed vele activiteiten te bekijken en ook om mee te doen. Dit was de eerste keer in ruim 7 jaar na de opening, toen waren er een aantal verenigingen en instanties die gebruik van het MFG maakten. Nu zijn het er 24 instanties en verenigingen die er gebruik van maken, dat is een mooie ontwikkeling voor de kern Elst. Wethouder Simone Veldboer vertelde in haar openingswoord "dat het MFG cruciaal is voor de leefbaarheid van de bevolking en dat inwoners van 1 tot ruim in de 80 gebruik van dit MFG maken".

Tijdens deze activiteiten dag werd door sportservice Rhenen ook de voorronde van het Nederlands kampioenschap stoepranden gooien georganiseerd. De wedhouder mocht als startsein de eerste gooi doen met de bal op de stoeprand, jong en oud probeerde er een golden kaart te verdienen voor de nationale kampioenschappen in september in Amersfoort. Alle gebruikers presenteerde zich aan alle inwoners van Elst en daar werd zeker gebruik van gemaakt, er waren optredens en demonstraties van verenigingen en instanties zowel binnen als buiten, mede door het fantastische weer was het een zeer geslaagde dag.

Verder waren er demonstraties van onder meer tafeltennis en biljarten, uitleg bij een politiestand wat er allemaal komt kijken bij het politie zijn, en de kleintjes kregen wat leuks mee. Op het grote veld kon met volleyballen en op de afgezette straat kon men meedoen voor kwalificatie voor de NK 'stoepen'. Popkoor future trad ook een paar keer op en binnen kon men drinken en een broodje of wat lekkers halen. De EHBO had ook een stand ingericht. Wethouder Simone Veldboer reikte de prijzen uit van de Cunera Verenigingswaardering.

Meer berichten