Arie van Ballegoijen opent 'zijn' wandelpad aan de Van Maanenstraat in Opheusden. (foto: Marco Diepeveen)
Arie van Ballegoijen opent 'zijn' wandelpad aan de Van Maanenstraat in Opheusden. (foto: Marco Diepeveen) (Foto: )

Wandelpad rond water Opheusden geopend

OPHEUSDEN –  Een wandelpad winnen als prijs. Dat overkwam Arie van Ballegoijen. De Opheusdenaar won de jaarlijkse prijsvraag van het Landschapsfonds Neder-Betuwe.

Woensdag kreeg de oud-onderwijzer de eer om een informatiebordje aan een paal bij de ingang te monteren. Het wandelpad van een halve kilometer loopt langs de nieuwe waterberging in de wijk Herenland in Opheusden, pal naast de sportvelden van DFS. In het Landschapsfonds Neder-Betuwe participeren de gemeente, zandverwerker K3Delta en stichting Geldersch Landschap & Kasteelen.
Het geld hierin komt ten goede aan de maatschappij, zoals de aanleg van een speeltuin of vissteiger. "Toen we begonnen met het verzanden van de Marspolder bij Lienden, ontstond daartegen veel verzet. Dat leerde ons om geen plannen op te leggen aan de bevolking en om iets terug te doen in de vorm van maatschappelijke initiatieven. Daaruit ontstond dit fonds", aldus een vertegenwoordiger van K3Delta. "Waarom een wandelpad?", licht Van Ballegoijen toe. "Wandelen is een heel sociaal gebeuren, het is psychologisch heilzaam, het geeft onderling contact en het is reuze gezellig."

Meer berichten