Houtkoperschool overhandigt cheque aan zorgcentrum Elim

Zorgcentrum Elim in Ochten nam woensdag 26 juni namens al haar bewoners een mooie cheque in ontvangst. Leerlingen van de plaatselijke basisschool Houtkoperschool haalden maar liefst 640 euro op voor het zorgcentrum.

Ochten - Dit geld komt ten goede aan het project Creatief met Clowns van Elim. Groep 3 van de basisschool kwam langs om de cheque namens de school te overhandigen. De bewoners en medewerkers zijn de leerlingen ontzettend dankbaar voor deze prachtige bijdrage. Jannie van Wijk, medewerker van Elim, is blij verrast: "Wat een super bedrag. Echt bijzonder hoe de school en de kinderen en alle anderen zich zo hebben ingezet voor ons!"

Carola van Dijk, een van de initiatiefneemsters van de actie en lid van de ouderraad van de Houtkoperschool, vertelt: "We zetten ons als school vaker in voor maatschappelijke doelen. Mijn moeder woont sinds 2018 in Elim. Daardoor hoorde ik via Jannie over het project Creatief met Clowns. Het leek mij erg mooi om op deze manier als achterban in Ochten een bijdrage te kunnen leveren." De Houtkoperschool organiseerde daarom samen met haar ouderraad een markt voor inwoners uit Ochten en omstreken.

Een deel van de opbrengst komt uit de verhuur van de marktkramen. Daarnaast was er een verloting waar ondernemers uit Ochten en omstreken mooie prijzen voor sponsorden, zoals een nacht weg en diverse etenswaren. De MCD Supermarkt in Ochten hield ten behoeve van de actie van de Houtkoperschool een appelflappenactie, waarbij een deel van de opbrengst naar zorgcentrum Elim ging.

In mei is het project Creatief met Clowns van start gegaan in Elim. Creatief met Clowns is een acht weken durend innovatief kunst-zorgproject van Stichting Visiteclowns. Het unieke project is bedoeld voor de meestal oudere bezoekers van dagbestedings­locaties in Nederland. De kleurrijke kleding, stoffen en de vorm van theater zorgen ervoor dat een andere manier van communiceren ontstaat. En er worden tussendoor liedjes gezongen en grapjes gemaakt.

Zorgcentrum Elim is onderdeel van Zorgcentra De Betuwe. Al meer dan 50 jaar bieden zij ouderenzorg in het Rivierengebied.

Meer berichten