De familie Van Dijken-Geerlings uit Rhenen was 55 jaar getrouwd en kreeg bezoek van loco-burgemeester Simone Veldboer. (Foto: Max Timons)
De familie Van Dijken-Geerlings uit Rhenen was 55 jaar getrouwd en kreeg bezoek van loco-burgemeester Simone Veldboer. (Foto: Max Timons) (Foto: )

Smaragden bruiloft van de familie Van Dijken

Rhenen - Maandag 1 juli kwam loco-burgemeester Simone Veldboer de familie Van Dijken-Geerlings, namens de gemeente Rhenen, de hartelijke felicitaties overbrengen. Het smaragden bruidspaar mocht hierbij een prachtig boeket in ontvangst nemen.

55 jaar geleden (29 juni 1964) zijn zij in het huwelijk getreden. Deze voltrok zich op het Stadhuis in Groningen en het stel heeft daarna verschillende jaren in Winsum gewoond. In 1973 zijn zij, vanwege de centrale ligging, in Rhenen gaan wonen. Bert (78) is een geboren Groninger en heeft daar de opleiding bouwkunde afgerond. 'Ik heb na ons trouwen samen met mijn vrouw een bouwadviesbureau opgericht. Nu ik met pensioen ben geniet ik van hobby's. Ik lees graag en ben geïnteresseerd in de politiek.' Anneke (78), tevens een Groningse, heeft na de MULO een opleiding stenotypiste afgerond. Daarna is zij gaan werken op de redactie van het Het Nieuwsblad van het Noorden, totdat zij actief werd in het gezamenlijk bedrijf. 'Hiernaast heb ik één van mijn passies, zwemmen, op internationaal niveau beoefend. Ik zwom met bekende zwemsters van Nederland. Ik heb zelfs nog in het toenmalige zwembad van Ouwehands Dierenpark in Rhenen Nederlandse kampioenschappen gezwommen'

Het zwembad blijft toch wel speciaal voor het bruidspaar. Zij hebben elkaar namelijk in het Noorderbad in Groningen ontmoet. Het resultaat van deze ontmoeting mag er zeker zijn; 55 jaar huwelijk, waaruit 3 kinderen en 5 kleinkinderen zijn geboren.

Meer berichten