Jury met wethouder Nees van Wolfswinkel buigt zich over plannen nieuwe wijk.(Foto's: Jan Woldberg)
Jury met wethouder Nees van Wolfswinkel buigt zich over plannen nieuwe wijk.(Foto's: Jan Woldberg) (Foto: )

Wijk Neder-Betuwe krijgt geen kerk

Jan Woldberg

Real Game staat voor verbinding

Dinsdag 9 juli om 8.00 uur verzamelde zich een bonte groep jongeren van het Helicon en het VLC voor het gemeentehuis voor de aftrap van The Real Game. Een project waarbij een compleet nieuwe wijk in Neder-Betuwe moet worden bedacht. In dit project werken politici, griffie en de scholen nauw samen.

Opheusden - De jongeren werden welkom geheten door burgemeester Jan Kottelenberg. Daarna kreeg men een inkijkje in de plaatselijke politiek en gaf een stedenbouwkundige nuttige tips. Na dit theoretische deel werden gemengde groepen samengesteld en vertrok men per fiets terug naar school. Hier werden de plannen gemaakt en fanatiek gesleuteld aan de maquette. Woensdagmiddag werden de plannen gepresenteerd aan de jury, bestaande uit wethouder Nees van Wolfswinkel (SGP), burgerraadslid Gerrit Tiggelaar (CDA) en raadsadviseur Marina Roelofsen.

Het werd een flitsende presentatie, met prachtig uitgewerkte maquettes waarbij in alle plannen duurzaamheid centraal stond. Het viel de jury op dat er door alle teams veel aandacht was besteed aan leefbaarheid en samenleven van jong én oud. Groep B wilde dat doen met extra voorzieningen voor ouderen, waarbij het buurthuis met vlindertuin en restaurant centraal staan.

Van Wolfswinkel: "Voor ons was het heel lastig want alle plannen waren goed en mogelijk zou je een combinatie moeten maken. Voor ons was groep C met haar complete plan de verdiende winnaar." Lachend liet van Wolfswinkel weten dat hij het jammer vond dat er in de plannen geen kerk was gepland. Een groep had wel plannen, maar door bouwproblemen is het er niet van gekomen.
Docent Gert Jan van Panhuis (VLC): "De samenwerking tussen de scholen verliep buitengewoon goed. Leerlingen moesten wel even wennen." Tijdens het werk ontstonden er mooie gesprekken; van wat zijn de regels bij jullie op school tot waarom geloof jij in God?" De leerlingen maakten op een bijzondere manier kennis met elkaar en gingen met respect om met de verschillen.

Meer berichten