Laagoverdrijvende ballonnen over de Teldersweg.
Laagoverdrijvende ballonnen over de Teldersweg. (Foto: )

Laag drijvende ballonnen op de Teldersweg

Rhenen - L. Regout, bewoner van de Teldersweg in Rhenen, ergert zich aan de zeer laag drijvende ballonnen. Zaterdagavond was het volgens hem weer raak.

Hij laat weten: ''Om 22.18 uur zaterdag werden wij weer eens opgeschrikt door luid geraas van de gasvlam van een heteluchtballon. Inmiddels wisten we dat het weer raak was. Deze keer kwam de ballon recht op ons huis af en kon net de nok van ons huis vermijden. De mand ging met een spatie van 50 cm over ons huis. Vervolgens raasde de ballon verder en belandde in de kruinen van een aantal bomen en kon zich daar met luid gekraak van afbrekende takken net uit bevrijden. Inmiddels was het al aardig donker buiten. Dit is niet de eerste keer dat wij dergelijke capriolen mogen meemaken. In oktober vorig jaar was het ook weer raak toen konden ze ook net de nokken van de daken van de Teldersweg vermijden.

Ook voorgaande jaren hebben wij dergelijke narrow escapes mogen meemaken. Wij hebben de politie de zaak gemeld en die gaf doodleuk aan dat ze er niets mee konden? Wij moesten maar de gemeente bellen. Die gingen over de vergunningen. Op zaterdagavond? Moeten wij als burger dit zelf gaan oplossen? Wij vragen ons af wat de politie nog doet komt die pas in actie als de lijken in de tuin liggen? En de gemeente handhaaft die of controleert die nog op de vergunningen die ze af geven ? Enfin kastje en de muur nietwaar.''

Meer berichten