Het Amerongse Bos
Het Amerongse Bos (Foto: Utrechts Landschap)

Zomeravondwandeling in het Amerongse Bos

Op woensdag 7 augustus organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een publiekswandeling door het bosgebied op de Amerongse Berg. De wandeling wordt begeleid door één van onze gidsen die u uitgebreid zal informeren over tal van wetenswaardigheden in dit qua natuur, landschap en historie zeer veelzijdige gebied.

Zo krijgt u o.a. verhalen te horen over de ontstaansgeschiedenis van de heuvelrug, flora, fauna, bosbeheer, de relatie tot Kasteel Amerongen en haar verschillende bewoners en nog veel meer zaken die een rol spelen of gespeeld hebben in dit prachtige natuurgebied. Uiteraard is er tijdens zo’n wandeling ook altijd een (kleine) kans op een ontmoeting met één van de bijzondere bewoners van het gebied zoals reeën, vossen of boommarters.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot maximaal 2 uur. Deelnemers vertrekken om 19.00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap, aan de Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt parkeren op de Groene Entree aan de Burgwal. Hier vandaan loopt u in een paar minuten naar het infocentrum.

Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden.

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom.

U vindt ons ook op Facebook: https://www.facebook.com/hetamerongsebos

Meer berichten