Roy Kroezen bespeelt op zaterdag 19 augustus  de beiaard van de Cunerakerk. (Foto: PR)
Roy Kroezen bespeelt op zaterdag 19 augustus de beiaard van de Cunerakerk. (Foto: PR) (Foto: persfoto Roy Kroezen)

Beiaardconcert van Roy Kroezen in Cunerakerk

Rhenen - Zaterdag 10 augustus 16:30–17:30 uur geeft Roy Kroezen een concert op de beiaard van de Cuneratoren. Het is de tweede in een reeks van vier beiaardconcerten in de maand augustus. De volgende concerten zijn op 17 en 31 augustus.

Roy Kroezen (1967) is een ervaren en internationale beiaardier. Hij gaf beiaardconcerten in vele Europese landen, in Japan en Amerika. Hoewel zijn concertprogramma grotendeels klassiek is (Bach, Mozart, Liszt), start hij met een oudHollands lied Ick voer al over Rhijn door Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621) en eindigt met de Rhapsody in Blue van George Gershwin.

Luistertuin

Het beiaardconcert is gratis en in wijde omgeving te horen. Maar gezamenlijk luisteren onder het genot van een hapje en drankje is ook mogelijk in de achtertuin van Kerkplein 18. De luistertuin is bereikbaar via de zijkant van het huis. Handig is om een eigen klapstoeltje mee te nemen. Matthijs Smits zorgt voor een hapje en drankje tegen een schappelijke prijs.

De handmatige beiaardbespelingen worden mogelijk gemaakt door het Cuneragilde. De beiaard is een oer Hollands middeleeuws instrument en gratis luistermuziek. In Rhenen wordt dit in stand gehouden door donateurs/sponsors.
Info: info@cuneragilde en op de site cuneragilde.nl

Meer berichten