Foto: FRED VAN SOEST

Beste praktijkopleiders in Lienden

Fred van Soest en Patricia van Kuilenburg van Design & Zo uit Lienden zijn de beste praktijkopleiders voor mbo-studenten van de provincie Gelderland in de sector ICT & Creatieve Industrie.

Lienden - Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Fred en Patricia leiden sinds 2001 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Fred en Patricia zijn blij verrast met de prijs: "Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk en zichzelf kunnen ontwikkelen op creatief en technisch vlak"

Uit ruim 1.600 voordrachten zijn per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. De uiteindelijke landelijke winnaars worden op 18 november bekend gemaakt en mogen zich een jaar lang het beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Meer berichten