Leo Lieuwen (links) een van de vrijwillige leden van De Voorn, met een bewoner van Zideris die een vis aan de haak heeft. (Foto: Henk Jansen)
Leo Lieuwen (links) een van de vrijwillige leden van De Voorn, met een bewoner van Zideris die een vis aan de haak heeft. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Wil Otte: 'Waardering voor De Voorn'

Rhenen - Rhenenaar Wil Otte (72) heeft het al vaker gememoreerd, maar blijft het zeggen. Het zijn lovende woorden aan het adres van de Rhenense hengelsportvereniging: ''Waardering voor De Voorn. Daarnaast ook veel hulde. Ook dit jaar hebben tal van vrijwilligers weer een bijdrage geleverd aan de jaarlijkse vakantieweken waarin maar liefst 14 dagen lang tal van activiteiten voor de bewoners zijn gehouden.''

Het is altijd een vol en feestelijk programma op de locatie van Zideris. ''We hebben er prachtige weken beleefd,'' meldde Wil Otte.
Eén van de activiteiten, die al meer dan 20 jaar op het activiteitenprogramma van de vakantieweken staat, is vissen in de Grift.

Vissen in de Grift

Daar kijken bewoners elk jaar naar uit. Tal van vrijwilligers, waaronder ook de bestuursleden van De Voorn maken er al twee decennia een waar visfeest van.
Onder toeziend oog van de ervaren vissers gooit een groot aantal bewoners hun dobber in het water van de Grift. En ook dit jaar is er weer menige vis op het droge gehaald.
De visvereniging houdt trouwens twee keer per jaar een viswedstrijd voor de bewoners. Kees Hoekman werd vorige week tot de beste visser uitgeroepen, op de voet gevolgd door Vincent van Zetten.
''Na het vissen hebben we met de leden van De Voorn nog een gezellige avond gehad. Uiteraard met iets lekkers erbij'', aldus Wil Otte.

Soos

Wil en zijn tweelingbroer Dick zijn al 22 jaren als vrijwilligers actief bij Zideris. Het duo is er elke zondag bij als op Zideris de traditionele soosmiddag gehouden wordt. Wil: ''We hebben weer prachtige twee weken gehad. De ene activiteit was nog leuker dan de andere. Activiteiten waar ook mijn broer en ik weer van genoten hebben.
Maar na veertien dagen gaan bij ons wel de benen omhoog. Met andere woorden, het trekt wel een wissel op je energie. Maar we doen nog steeds met veel plezier. Als we bewoners van Zideris zien genieten dan doen wij dat ook.''

Wokken

Gert Weijman, de muzikant die uit zijn accordeon leuke nummers weet te halen, was ook weer van de partij. Wil: ''Ook de disco stond op het programma. En we zijn met 150 bewoners wezen wokken in het Wereldpaleis op de Grebbeberg. Dat werd natuurlijk een gezellig feest, waar de bewoners van Zideris het eten goed lieten smaken. We kijken weer terug op twee fantastische weken. Volgend jaar weer van die prachtige en succesvolle dagen.
Dank aan alle vrijwilligers, die dit jaar betrokken waren bij deze twee mooie twee vakantieweken.
We hopen volgend jaar weer op hun medewerking.''

Meer berichten