Foto: Bouwdorp Kesteren

Bouwdorp 2019 best bezochte tot nu toe

Het was vorige week een gezellige boel op het korfbalveld naast sporthal De Leede in Kesteren. Maar liefst 146 kinderen hadden zich dit jaar aangemeld om enthousiast hutten te bouwen, samen te komen en te spelen. Het was de vierde keer dat deze Bouwweek werd georganiseerd, maar de aanmeldingen voor deze editie zijn nog nooit zo hoog geweest als dit jaar.

Kesteren - Vier jaar geleden had één vrijwilliger van Stichting de Hoenderik, die reeds verantwoordelijk was voor de Kidsclub, het idee om ook wat voor de kinderen te organiseren tijdens de zomervakantie. Nu, vier jaar later bestaat de organisatie uit vier enthousiaste dames en één heer en draaien zij samen met sponsors en vrijwilligers een week met een afwisselend programma voor alle kinderen uit de regio van vijf tot en met twaalf jaar.

Iedere ochtend start de dag met het (verder) bouwen van de hutten. Elk groepje kinderen krijgt een vrijwilliger toegewezen die ze helpt met het bouwen, de kleinste kinderen helpt met de spijkers inslaan, de grote planken zaagt en er op toeziet dat er geen ongelukjes gebeuren. Mede dankzij de grandioze sponsoring die Team Bouwdorp ieder jaar van verschillende kanten ontvangt, kunnen zij de kinderen gedurende de dag trakteren op onder andere vers fruit, limonade, worst en koekjes, zien de vrijwilligers er dankzij hun uniforme kleding uit om door een ringetje te halen en kunnen er elke middag leuke activiteiten georganiseerd worden. Zo was er dit jaar een stormbaan met rodeostier, konden de kinderen hun pleisterplak- en knipdiploma halen bij de EHBO en werd er onder andere een voetbal- en gymworkshop verzorgd. Tijdens de kleedjesmarkt op woensdagavond konden de kinderen hun meegebrachte spulletjes verkopen en hun hutten laten zien aan familie, vrienden en kennissen. Er waren een hoop trotse gezichten! En het hoogtepunt is op de laatste dag als de jury bekend maakt welke groep de Gouden Spijker voor de mooiste hut heeft gewonnen.

De organisatie hoopt dit succes in 2020 te evenaren. Mocht u de sfeer op het korfbalveld in Kesteren willen proeven, stilletjes meegenieten, of als eerste op de hoogte gebracht willen worden wanneer u uw kind(eren) kunt aanmelden voor Bouwdorp 2020? Neem dan snel een kijkje op hun Facebookpagina via facebook.com/bouwdorpkesteren of stuur een mailtje naar kinderbouwdorpkesteren@gmail.com.

Meer berichten