PCOB Kesteren en Omstreken bezoekt Stadsmuseum Rhenen

De afdeling Kesteren en Omstreken van de protestants-christelijke ouderenbond (PCOB) gaat op 11 september op bezoek in het Stadmuseum Rhenen. De leden van de afdeling komen maandelijks bijeen op de tweede woensdag van de maand om behalve gezelligheid ook iets te weten te komen over wat interessant is voor senioren. Medische, historische en juridische thema’s komen daarbij nogal eens aan bod.

Rhenen - Op 11 september gaan we ons verdiepen in de historie van Rhenen. Als je het over historie hebt, denk je aan musea. Rhenen heeft een museum: Het Stadsmuseum Rhenen. In onze mei-bijeenkomst hebben we al een voorschotje gehad. Toen kwam mw. Hennie Boor ons het een en ander vertellen over de geschiedenis van Rhenen en het museum. Op 11 september krijgt dat zijn vervolg in het Stadsmuseum Rhenen.

Wat weten Betuwenaren van Rhenen? Ze weten dat daar nu zijn: de Cunera-kerk met de gelijknamige toren, de Grebbeberg met zijn oorlogsgraven, Ouwehands dierenpark en, een brug over de Neder-Rijn waarover al jaren gestecheld wordt om die te vernieuwen. Maar over de historie van Rhenen weten ze ieder in geval te weinig. O ja, ze komen weleens in Rhenen. Ze moeten wel. Want sommige dingen zijn er wel in Rhenen en niet in Kesteren. Tot voor kort hadden we in Kesteren een schoenmaker, maar die is niet meer. Dus een paar schoenen verzolen betekent twee tochtjes naar Rhenen: brengen en halen.

Op 11 september verzamelen om 14:30u – en dus niet om 15:30u zoals abusievelijk in de nieuwsbrief aan de leden is vermeld – bij de ingang van het museum in het oude stadhuis, achter de Cunera-kerk. Het adres is Markt 20, 3911 LJ Rhenen. Daar worden we ontvangen met koffie of thee, met gebak en zal ons het een en ander verteld worden over wat er te zien is in het museum. Vooraf opgeven is nodig om te zorgen dat er voldoende gebakjes zijn. Opgeven kan bij Gerrit Tigelaar (t: 0488 48 35 00) of bij Wim Jongenotter (t: 06 50 64 20 69). Niet-leden die eens willen kennismaken met de PCOB zijn welkom. Voor leden en gasten zijn er geen kosten aan dit museumbezoek verbonden. Hebt u een museum jaarkaart, breng die mee!

Meer berichten