De PAUW GP van Dodewaard is vernieuwd. Dit jaar is er voor gekozen een nieuwe, samenwerkende organisatie.
De PAUW GP van Dodewaard is vernieuwd. Dit jaar is er voor gekozen een nieuwe, samenwerkende organisatie. (Foto: Organisatie Pauw GP van Dodewaard)

Vernieuwde PAUW GP gaat bijna van start

De PAUW GP van Dodewaard is vernieuwd. Dit jaar is er voor gekozen een nieuwe, samenwerkende organisatie. "Er zijn nóg meer historische motoren, meer deelnemers en spektakel", aldus de trotse organisatie.

Dodewaard- Op zaterdag 14 september is Dodewaard het parcours voor de zevende PAUW GP van Dodewaard. Drijvende krachten achter het populaire motorevent zijn Ruud Hoogendoorn, Jurgen Jonker en Ronald Schouten de Jel. "Vanaf dit jaar gaan we de samenwerking aan met Classic Racing Team. Deze organisatie heeft meer restricties. Motoren mogen niet ouder zijn dan 1972 en niet voorzien zijn van schijfremmen. Het CRT is een breed dragende vereniging, waardoor er dit jaar vermoedelijk nog meer deelnemers aan de start zullen verschijnen. We zijn erg blij met deze mooie samenwerking", vertelt voorzitter Ruud Hoogendoorn.

Gezin

Net als vorig jaar is PAUW Dodewaard de trotse hoofdsponsor van het motorevent. De GP staat al jaren bekend om ronkende motors op een van de mooiste banen van Nederland. "Ruim 60 vrijwilligers werken mee om samen een fantastische dag voor het hele gezin neer te zetten. Wanneer de ronkende motoren voorbij racen, kunnen bezoekers genieten van een hapje en drankje op het gezellige plein", aldus Hoogendoorn.

Zorgeloos Kind

De ruim duizend bezoekers die jaarlijks komen kijken, dragen bij aan het goede doel. SCDMD, de stichting die jaarlijks de organisatie van de PAUW GP van Dodewaard op zich neemt, reikt ieder jaar een cheque uit van minimaal 750 euro aan Stichting Zorgeloos Kind. Deze stichting organiseert ontspannende activiteiten voor kinderen die kampen met ernstige ziektes zoals kanker. De entree voor de PAUW GP van Dodewaard bedraagt twee euro, wat voornamelijk ten goede komt aan de stichting.

Locatie

De Pauw GP vindt plaats van 10.00 uur tot 18.00 uur op Industrieterrein De Bonegraaf in Dodewaard.

Meer berichten