Expositie
Expositie (Foto: Joke's ART Atelier)

Expositie van schilderijen in de Tollenkamp

  Ingezonden

Joke Albers, bekend van Joke's ART Atelier - Woudenberg, exposeert een groot aantal schilderijen in de Tollenkamp in Rhenen t/m einde maart 2019. Adres: Dr. Wallerstraat 2 en dagelijks te bezoeken.

Met veel plezier heeft Joke Albers de expositie ingericht en hoopt dat velen er plezier aan zullen beleven. Albers is in Rhenen een heel bekende naam en ze ziet dit toch als een soort thuisbasis vanwege de familiebanden.

Anderen zullen haar kennen van de fijne en geheel verzorgde workshops schilderen, welke in het Atelier in Woudenberg plaatsvinden.

Bij de werken van Joke bemerk je dat durf en spontaniteit en een breed scala van kleurgebruik een grote rol spelen. De afwisseling tussen compositie en techniek heeft op haar een enorme aantrekkingskracht. Het blijft voor haar iedere keer opnieuw een soort aftasten waarom iets wel of niet bevalt. Het zoeken naar compositie, sfeer en het experimenteren met kleuren is voor haar een regelrechte uitdaging. Door spontane improvisatie ontstaan spannende werken, soms uitgewerkt tot het kleinste detail en andere ontstaan door eigen denkbeeld, waarbij de herkenning de boventoon voert in het schilderij.

Joke’s werken zijn merendeels figuratief met af en toe een balans tussen abstractie en figuratie.

Het coloriet zet zij sterk aan, waarbij met name bij aquarel aan kracht wordt gewonnen. De werken bestaan uit een ruime diversiteit, want er zijn vele aspecten die interessant zijn en tijdens het schilderen blijft het voor haar steeds opnieuw verbazend wat zich "onbewust" aandient. Kunst is niet alleen kijken maar ook zien en voelen, het moet je raken en dat probeert Joke over te brengen met haar schilderwerken.

Voor verdere informatie is het leuk om even te kijken op

www.jokealbers.exto.nl

Meer berichten