De leerlingen van Daltonschool Rhenen in het Oldtimer museum tussen de bromfietsen
De leerlingen van Daltonschool Rhenen in het Oldtimer museum tussen de bromfietsen (Foto: Heidi van Appeldoorn)

Daltonschool Rhenen op bezoek bij Oldtimer museum: 'De Meent'

  Ingezonden

Op Daltonschool Rhenen is op 31 januari de afsluiting van het project: Wetenschap en techniek. Alle leerkrachten hebben voor de kinderen van alle groepen een mooi programma in elkaar gezet.

Zo was er een bezoek aan het Repair-café, waar oude apparaten worden gerepareerd. Er zijn diverse werkstukken door de kinderen gemaakt over techniek. De kinderen hebben allerlei proefjes gedaan. Er werd zelfs een eggsperiment georganiseerd waarbij alle leerlingen moesten samenwerken. Het doel was eieren met allemaal verpakkingsmateriaal zo inpakken, dat de eieren een val van 7 meter konden overleven. Groep 1 tot en met 4 mocht naar het watermuseum in Arnhem.

En op woensdag 30 januari waren de kinderen van groep 5,6,7 en 8 van Daltonschool Rhenen op bezoek bij het Oldtimer museum in Achterberg, want ook daar is veel te zien als het om techniek gaat.

De ontvangst was in een warme schuur waar de kinderen uitleg kregen over het ontstaan van het museum. Vervolgens mochten ze het museum in met een vragenlijst waar ze de vele brommers en ook de brandweerwagen uit 1938 mochten bewonderen.

De vrijwilligers van het museum verzorgden een rondleiding en de kinderen konden een aantal opengewerkte motorblokken zien.

Na afloop werden de antwoorden van de quiz besproken. Het verschil tussen reviseren en restaureren werd uitgelegd. De kinderen vonden het heel leerzaam: ‘Heel bijzonder dat er zulke mooie verhalen over veel van de tentoongestelde brommers en tractoren te vertellen zijn. Wat zijn er veel soorten brommers. Wat zien die brommers er allemaal nieuw uit!’

De laatste vraag van de vragenlijst was: Als je zelf iets zou verzamelen, wat zou dat zijn? En welk museum zou je daarvan maken? Er waren veel leuke ideeën en reacties: ‘Een automuseum, een voetbalplaatjesmuseum een puppy museum, een chocolademuseum, een schilderijenmuseum, een poppenmuseum.’ Ideeën te over dus.

We hebben genoten van het bezoek aan Oldtimermuseum ‘de Meent’. Het is met recht een aanrader.

Als u zelf eens een bezoek wilt brengen aan het museum aan de Zuidelijke Meentsteeg, neem dan contact op via de mail: c.rijksen2@kpnplanet.nl

Meer berichten