Laat U horen!

  Ingezonden

Vorige week deed Olaf Ostendorp op deze plek al een oproep om u op te geven voor het nieuwe bewonerspanel “Rhenen spreekt”. Ondanks dat zal ook ik er nu over beginnen, want het belang van dit panel mag niet worden onderschat. Dus een tweede oproep om mee te doen kan geen kwaad.

Jarenlang heeft oud D66 raadslid Willy Hoorn gestreden voor de komst van zo’n bewonerspanel en we zijn er dan ook erg trots op dat het er eindelijk is! Maar een bewonerspanel, waarvoor is dat nodig? U denkt misschien: we kiezen toch elke vier jaar een nieuwe gemeenteraad? En de gemeente betrekt de omwonenden en betrokkenen toch via speciale avonden?

Ja! Daarin hebt u volledig gelijk , maar toch merkt de gemeente dat bij de inspreek- en thema-avonden vaak alleen de mensen die ergens tegen zijn naar deze avonden toekomen. Want waarom zou je een vrije avond op het gemeentehuis doorbrengen voor een plan waar je het toch al mee eens bent? En daarbij is het vaak maar een klein groepje mensen die zijn mening hardop uitspreekt.

Maar de gemeenteraad wil ook heel graag weten hoe de grote stille meerderheid van Rhenen over zaken denkt, want wij zijn er van overtuigd dat u over heel veel zaken een uitgesproken mening hebt. Met “Rhenen spreekt” kunt u met een paar drukken op de knop vanuit uw luie stoel uw mening aan ons laten weten. Ook van de mensen die we normaal nooit horen!

Dus als u dit leest, en denkt: ja……ik ben eigenlijk wel iemand die niet vaak zijn mening laat horen, maar ik zou best mijn mening willen delen zodat er iets mee gedaan kan worden, geef u dan meteen op! Want het mooiste is wanneer de samenstelling van het inwonerspanel uiteindelijk een representatief beeld geeft van de Rhenense bevolking: jong / oud / rijk / arm / man / vrouw etc. Kortom……iedereen!

Ga naar www.rhenenspreekt.nl en geef u op. En uiteraard mag u ook altijd gewoon bij onze fractie langskomen om mee te praten!

Meer berichten