Jongdierendag bij Dodewero

  Overig

Sportfokkersvereniging Dodewero uit Dodewaard houdt elk jaar haar verenigingstentoonstelling in oktober. Voorafgaande aan deze tentoonstelling is er voor de leden weer de gebruikelijke eendagskeuring van jonge dieren, de Jongdierendag genaamd.

Dodewaard - Jonge dieren zijn dieren die dit jaar geboren zijn. Voor fokkers is het van belang te weten wat de kwaliteit van hun nieuwe dieren is. De dieren worden gekeurd door officiële erkende bondskeurmeesters. In tegenstelling met de verenigingstentoonstelling mag de fokker nu zelf bij de beoordeling zijn.

Keurmeesters, waarvan er vier aanwezig zijn, geven ook tips aan de fokkers en antwoord op eventuele vragen. De fokker weet dan iets meer over zijn nieuwe dieren en ook helpt het bij de keuze welke hij het beste kan inzenden voor de komende tentoonstelling(en). De Dodewero Jongdierendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 15 september. Er zijn vier erkende keurmeesters die de ruim 82 dwerghoenders (kippen in de volksmond) zullen keuren. Tevens zijn er 48 dierduiven, 10 oorspronkelijke duiven en 34 cavia's die door de keurmeesters worden beoordeeld.

De jongdierendag vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur aan de Welysestraat 35c (Middelkoop boomkwekerijen) te Dodewaard

Meer berichten