De spelers van Candia'66 juichen nadat het via Tijmen Bos tegen Bunnik'73 op een 1-0 voorsprong is gekomen. (Foto: Henk Jansen)
De spelers van Candia'66 juichen nadat het via Tijmen Bos tegen Bunnik'73 op een 1-0 voorsprong is gekomen. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

VVA thuis tegen Voorwaarts (U)

  Sport

Door Henk Jansen

DFS Opheusden keerde met een nederlaag terug uit Vlaardingen. Met 2-0 werd er door de ploeg van trainer Scott Calderwood verloren. De Opheusdense hoofdklasser A kan maar niet aansluiten bij de middenmoot van genoemde klasse. Voor een kort verslag over deze verloren partij lees elders op deze pagina.

Rhenen/Betuwe - Candia'66 dat amechtig probeert weg te komen uit de onderste regionen van de 3e klasse D (West 1) hield aan de thuiswedstrijd tegen Bunnik'73, ook een laagvlieger in genoemde klasse, en punt over. De wedstrijd eindigde in een 1-1 stand. Met een fraai afstandsschot bracht Tijmen Bos in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na de thee kwam Bunnik op gelijke hoogte. Koploper Jonathan is zaterdag 16 februari de tegenstander van de Rhenense ploeg. Deze partij wordt gespeeld in Zeist.

Verrassend

VVA Achterberg blijft aan de leiding in de 4e klasse H (West 1). De formatie van trainer Kees van Rijswijk won de derby bij Kesteren met 2-0. De Meent-ploeg krijgt zaterdag 19 februari Voorwaarts (U) op bezoek. Aanvang: 14.30 uur. vv Kesteren gaat zaterdag op bezoek bij Vriendenschaar in Culemborg. vv Echteld verraste door bij Voorwaarts te winnen. In Utrecht werd met 3-1 gewonnen. sv Panter is zaterdag de tegenstander van de Betuwse ploeg. De wedstrijd wordt gespeeld in Echteld. Aanvang: 14.30 uur. vv Musketiers leed een 5-0 nederlaag bij Achterveld. De Elsterse ploeg kan maar niet wegkomen uit de onderste regionen in de 4e klasse. De derby tussen het Ochtense Uchta en FC Lienden eindigde in een draw. Na negentig minuten stond er een 0-0 stand op het scorebord op sportpark De Hoeken. Uchta gaat zaterdag op bezoek bij SVF in Cothen. FC Lienden speelt thuis tegen Oranje Wit.

DFS in
zwaar weer

Opheusden - De hoofdklassers DFS Opheusden en Zwaluwen V schotelden de aanwezige toeschouwers in Vlaardingen een bijzonder matige wedstrijd voor. Veel te genieten viel er niet langs de lijn. Na een fout van verdediger Van Walsem achterin, die eerst zijn man op de achterlijn langs zich liet glippen en hen daarna aantikte, ging de bal op de stip. Van Wullem wist hier wel raad mee zodat de Vlaardingers op voorsprong kwamen. De bezoekers kwamen niet verder dan twee kopballen en een schuiver van de opgestoomde Davelaar die voorlangs verdween. In de tweede helft schoot Raterink een vrije trap over waarna Rick van Walsem aan de overzijde een inzet nog van de lijn kon koppen. Doelman Omvlee redde ook nog een keer bekwaam met de voet. Voor DFS-schoten Scheffer en De Kler nog een keer naast. Met verdediger Van Walsem als extra spits probeerde DFS nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker tegen een bepaald ook niet groots spelende tegenstander. In blessuretijd schoot Scholman de Zwaluwen naar de 2-0 eindstand. DFS Opheusden speelt zaterdag 16 februari thuis tegen Feyenoord sc. Aanvang: 14.30 uur.

Meer berichten