Candia'66-doelman Jesse Kok kon ook niet voorkomen dat de Rhenense zaterdag derde klasser op eigen vele met 2-0 van VVZ'49 verloor. (Foto: Henk Jansen)
Candia'66-doelman Jesse Kok kon ook niet voorkomen dat de Rhenense zaterdag derde klasser op eigen vele met 2-0 van VVZ'49 verloor. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

FC Lienden thuis tegen VVA

  Sport

Door Henk Jansen

DFS Opheusden is na haar 1-0 thuisverlies tegen Nootdorp op de ranglijst in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal, afgezakt naar een degradatieplek. De Betuwse ploeg moet op haar tellen gaan passen, want anders kon het wel eens verkeerd aflopen voor de ploeg van trainer Scott Calderwood. Kijk voor een kort verslag over de verloren partij elders op deze pagina.

Rhenen/Betuwe - In echte degradatienood is het Rhenense Candia'66 beland. De ploeg van trainer Pieter van der Grift verloor andermaal ween wedstrijd. Op eigen veld ging het onderuit tegen VVZ'49. De ploeg uit Soest wist tweemaal langs doelman Jesse Kok te schieten. Als de ploeg uit de Grebbestad de strijd tegen degradatie wil voorkomen dan dienen er de komende weken goede resultaten te worden geboekt. Te beginnen zaterdag 16 maart uit het uit speelt bij vv Hees.

Terug aan kop

VVA Achterberg is terug aan kop in de 4e klasse H (West 1). De ploeg van trainer Kees van Rijswijk werd onlangs na een 2-0 verlies bij Vriendenschaar van de kop verdreven. De Culemborgse ploeg nam de leiding over. Maar VVA Achterberg is weer aan kop. Het won thuis met 3-2 van SVF en zag Vriendenschaar de punten delen met Achterveld. De Meent-ploeg is dus opnieuw leider. FC Lienden is zaterdag 16 maart de tegenstander. Een heuse kraker, want de Betuwse ploeg staat op de 3e stek. De wedstrijd die op de Abdijhof in Lienden wordt gespeeld begint om 14.30 uur. FC Lienden liet de kans liggen om dichter bij plek twee te komen, door met 2-2 gelijk te spelen bij SVMM. vv Echteld wist met 4-2 de uitwedstrijd bij DVSA te winnen. De Betuwse 4e klasser krijgt zaterdag nummer laatst Oranje Wit op bezoek. Aanvang van deze partij is 14.30 uur.

De dorpsderby in Elst, die tussen Oranje Wit en vv Musketiers is andermaal geëindigd in een overwinning voor vv Musketiers. De Groen-witten scoorden driemaal, Oranje Wit kon daar geen enkele doelpunt tegenover stellen. Musketiers komt zaterdag 16 maart op eigen veld in actie voor de derby tegen vv Kesteren, dat met 0-0 een verdienstelijk punt pakte tegen het sterke Voorwaarts (U).

DFS laat
het afweten

Opheusden - Onder winderige en stormachtige omstandigheden op sportpark 't Heereland bonden DFS Opheusden en Nootdorp de strijd met elkaar aan. Nadat een schot van Sanders voorlangs verdween moest dezelfde Sanders helaas al snel met een naar het lijk gebroken neus het veld verlaten. Kort daarna werd verdediger Davelaar verrast waarna Luijando Nootdorp op 0-1 schoot. DFS probeerde daarna op jacht te gaan naar de gelijkmaker. In de tweede helft beperkte de bezoekers zich tot tegenhouden, tijdrekken en constant op de grond liggen. Bij DFS ontbrak de finesse om de gelijkmaker te maken. Dors schoot een rebound, nadat de keeper de bal losliet, naast en een bal op de lat terwijl een kopbal van Raterink door doelman Simonis onschadelijk werd gemaakt. Bij DFS ontbrak bij te veel spelers de echte wil om te winnen. Vanaf de kant leek het erop dat DFS. Door deze nederlaag ziet het er somber uit voor de Betuwse hoofdklasser. Het ontlopen van rechtstreekse degradatie lijkt het maximaal haalbare. Op zaterdag 16 maart staat om 14:30 uur op sportpark 't Slot in Capelle de wedstrijd tegen Capelle op het programma.

Meer berichten