FC Lienden hield VVA Achterberg, koploper in de 4e klasse klasse H op een gelijkspel. (Foto: Henk Jansen)
FC Lienden hield VVA Achterberg, koploper in de 4e klasse klasse H op een gelijkspel. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

VVA thuis tegen Vriendenschaar

  Sport

Door Henk Jansen

De vele neerslag, dat door tal van boeren dankbaar is ontvangen, zorgde in de voetbal voor een aantal clubs in het verspreidingsgebied van deze krant voor wat afgelastingen. Zo hoefde de Betuwse hoofdklasser DFS Opheusden niet af te reizen naar felle Capelle. Het veld bleek onbespeelbaar. De ploeg van trainer Scott Calderwood, dat de punten hard nodig heeft, wil het volgend seizoen ook in genoemde klasse wil uitkomen speelt zaterdag 23 maart een uitwedstrijd tegen Volendam Rkav.

Rhenen/Betuwe - Het Rhenense Candia'66 zag ook haar wedstrijd afgelast worden. Het veld van Hees in Soest bleek onbespeelbaar. Ook voor de ploeg van trainer Pieter van er Grift geld dat het de punten hard nodig heeft. De formatie uit de Grebbestad voelt de adem van het degradatiespook in de nek. De ploeg speelt zaterdag 23 maart op eigen veld de derby tegen vv Veenendaal. Om 14.30 uur wordt voor aanvang van de wedstrijd gefloten.

Topaffiche

In de 4e klasse H (West 1) is VVA Achterberg weer van de eerste naar de tweede plaats gezakt. De ploeg van trainer Kees van Rijswijk kwam bij FC Lienden niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Titelkandidaat Vriendenschaar wist ten koste van het Amerongse DVSA wel de drie punten te pakken en staat nu voert met een beter doelgemiddelde dan de Achterbergse ploeg de ranglijst aan. Dat kan zaterdag 23 maart zomaar weer anders. Als VVA Achterberg op eigen veld de ploeg uit Culemborg op bezoek krijgt. Een ware topaffiche dus in genoemde klasse. De wedstrijd op sportpark De Meent kent een aanvangstijd van 14.30 uur. FC Lienden dat op nacompetitievoetbal mikt gaat zaterdag op bezoek bij SVF in Cothen. Ook deze wedstrijd kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Eindelijk weer eens driepunter voor vv Kesteren. De Betuwse 4e klasser won de uitwedstrijd bij het Elsterse Musketiers met 3-2. Daarmee rukt de ploeg van trainer Jan de Zoete op naar het middenveld. Het Veenendaalse sv Panter komt zaterdag 23 maart op bezoek op sportpark De Leede in Kesteren. Kansen voor weer een driepunter voor vv Kesteren. Aanvang: 14.30 uur.

Pak slaag
voor Uchta

Ochten - Het Ochtense Uchta had geen schijn van kans in Utrecht. De ploeg kreeg fiks van de Domstedelingen. Bij Voorwaarts werd maar liefst met 9-1 verloren. vv Echteld komt zaterdag 23 maart op sportpark De Hoeken in Ochten. De Betuwse derby kent een aanvangstijd van 14.30 uur. In dezelfde klasse werd de wedstrijd tussen vv Echteld en Oranje Wit afgelast. Echteld gaat zaterdag dus op bezoek bij Uchta en Oranje Wit speelt op eigen velde de derby tegen DVSA. vv Musketiers gaat op die dag op bezoek bij Voorwaarts in Utrecht.

Winst voor
Dodewaard

Dodewaard - vv Dodewaard, uitkomende in de 4e klasse B (Oost) ging met de driepunten aan de haal in de uitwedstrijd tegen vv Harskamp. De Edese titelkandidaat Fortissimo komt zaterdag op bezoek in Dodewaard. Om 14.30 uiur wordt voor deze wedstrijd afgetrapt. In dezelfde klasse werd de wedstrijd tussen Wodanseck en EMM Randwijk afgelast. EMM speelt zaterdag thuis tegen het Wageningse GVC.

Meer berichten