VVA Achterberg kende een zwarte zaterdag. Het verloor thuis van sv Panter en zag koploper Vriendenschaar verder uitlopen. (Foto: Henk Jansen)
VVA Achterberg kende een zwarte zaterdag. Het verloor thuis van sv Panter en zag koploper Vriendenschaar verder uitlopen. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

DFS speelt thuis tegen Ter Leede

  Sport

Door Henk Jansen

DFS Opheusden trad zonder trainer Scott Calderwood, die gezien de slechte positie van de Betuwse ploeg in de Hoofdklasse A zijn contract per direct inleverde, aan voor een uitwedstrijd tegen Smitshoek. Daar wist de ploeg een punt te pakken. Meer over deze wedstrijd elders op deze pagina. DFS Opheusden speelt zaterdag 20 april een thuiswedstrijd tegen Ter Leede. Aanvang van deze partij is 14.30 uur.

Rhenen/Betuwe - Candia'66 stevent op rechtstreekse degradatie af in de 3e klasse D. De formatie van trainer Pieter van fer Grift bezet de laatste plaats. Na vorige week op de valreep in eigen een punt te hebben gepakt ging de Grebbestad- formatie kansloos ten onder ion Den Dolder. Het verloor van het plaatselijke DOSC met 4-0. sv Houten komt zaterdag 20 april op bezoek in Rhenen. Deze partij begint om 14.30 uur.

Verlies VVA

VVA Achterberg, de nummer twee op de ranglijst in de 4e klasse H (West 1) verloor op eigen veld met 2-1 van het Veenendaalse sv Panter. Aangezien koploper Vriendenschaar haar wedstrijd wel wist te winnen, wordt directe promotie naar de 3e klasse een moeilijke opgave. Van Rijswijk en zijn mannen gaan zaterdag 20 april op bezoek bij Oranje Wit. Daar zal de Meent-formatie waarschijnlijk wel de drie punten pakken, maar of Vriendenschaar in de resterende wedstrijden punten laat liggen is nog maar de vraag. Oranje Wit, de nummer laatst in genoemde klasse, verloor andermaal met grote cijfers. Met 8-2 werd er in eigen verloren. Aanvang: 14.30 uur. FC Lienden, dat in dezelfde als derde op de ranglijst staat, verloor op eigen veld het toptreffen van Vriendenschaar. De koploper uit Culemborgse boekte op de Abdijhof in Lienden een 2-1 zege. FC Lienden gaat zaterdag 20 april op bezoek bij DVSA. Aanvang: 14.30 uur.

Het Elsterse vv Musketiers, ook uitkomende in de 4e klasse H (West 1) incasseerde in haar uitwedstrijd bij SVF in Cothen zes doelpunten. Het werd er slechts een tegen te scoren. vv Musketiers speelt zaterdag uit bij vv Echteld. De Betuwse ploeg won haar uitwedstrijd bij vv Kesteren met 3-1. vv Kesteren gaat zaterdag op bezoek bij SVMM. Uchta speelt op die dag uit in Achterveld.

DFS knokt
zich naar punt

Opheusden - In Barendrecht werd het eerste schot van de thuisploeg Smitshoek gekraakt waarna De Kler voor de bezoekers naast schoot. Vervolgens kon DFS, na een snelle omschakeling van de thuisploeg, de bal nog net voor de doellijn wegwerken waarna Raterink zijn kopbal in de Barendrechtse defensie gesmoord zag worden. Na 24 minuten kopte Kiriwenno de bal in waarna deze via twee tegenstanders voor de voeten van Arends verdween, die het laatste zetje kon geven, 0-1 Na twee kansen die voorlangs verdwenen scoorde de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft via Deprez de gelijkmaker en ruststand van, 1-1. Voor DFS schoot Raterink nog een keer naast de goal terwijl verdediger Van Walsem en doelman Veeneman met een prima ingrepen een achterstand voorkwamen. Uiteindelijk was de 1-1 eindstand een terechte afspiegeling van het spelbeeld Door deze puntendeling is DFS, in de strijd om het ontlopen van rechtstreekse degradatie, een punt uitgelopen op concurrent Nootdorp. Na afloop van de wedstrijd werd Joop Gall als interim-trainer voor de rest van het seizoen gepresenteerd.

Meer berichten