FC Lienden komt zaterdag voor een belangrijk duel in actie tegen het Veenendaalse sv Panter. Inzet is nacompetitievoetbal. (Foto: Henk Jansen)
FC Lienden komt zaterdag voor een belangrijk duel in actie tegen het Veenendaalse sv Panter. Inzet is nacompetitievoetbal. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

FC Lienden ontvangt sv Panter

  Sport

Door Henk Jansen

DFS Opheusden, dat in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal, het degradatiespook in de nek voelt kwam afgelopen niet in zaterdag voor haar uitwedstrijd in actie tegen FC Rijnvogels. Lees hierover elders meer op deze pagina. Voor zaterdag 11 mei staat er andermaal een uitwedstrijd voor DFS Opheusden op het programma. Dan is vv Spijkenisse de tegenstander.

Rhenen/Betuwe - Candia'66, de Rhenense 3e klasser, dat in een heuse degradatiestrijd is verwikkeld. Het sluit immers de rijen in de 3e klasse D (West 1). Bij vv Hees stond vorige week een inhaalwedstrijd op het programma. Die wedstrijd eindigde in een debacle voor de Grebbestadploeg. Het verloor met 7-0. De volgende opponent is het Culemborgse Focus'07. De wedstrijd zaterdag 11 mei in de voormalige vrijstad begint kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Topper

In de 4e klasse H (West 1) staat er voor zaterdag 11 mei een toptreffen op het programma. Een wedstrijd om voor nacompetiestrijd. Een partij tussen FC Lienden en sv Panter. op het spel staat de derde periodetitel. De Veenendaalse ploeg staat er beter voor, maar FC Lienden, de huidige nummer drie van de ranglijst zal er alles aan doen om aan het eind van het seizoen promotievoetbal te bewerkstelligen. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Abdijhof in Lienden en begint om 14.30 uur. VVA Achterberg wil ook aan het einde van het seizoen deel nemen aan de nacompetitie. De ploeg van interim-trainer Jan van Veldhuizen heeft echter niet alles in eigen hand. In ieder geval dient er zaterdag 11 mei in eigen huis gewonnen te worden van SVMM. vv Echteld gaat op die dag op bezoek SVF. Speelt Uchta thuis tegen Oranje Wit. vv Musketiers koploper Vriendenschaar op bezoek.

Voor het Amerongse DVSA is het seizoen voorbij. Voor de ploeg van trainer Van Dalem is er met het competitie einde in zicht in de 4e klasse H (Werst 1) niets meer te winnen en ook niets meer te verliezen. De ploeg zal het eindigen als een goede middenmotor. vv Kesteren, dat zich in genoemde klasse onderin ophoudt, is zaterdag 11 mei de tegenstander op de Burgwal in Amerongen.

Problemen
bij DFS

Opheusden - Het besluit van het bestuur en spelers van sv DFS Opheusden, waarvan het eerste elftal uitkomt in de Hoofdklasse A van het zaterdagvoetbal, en de sponsoren om niet met elkaar verder te gaan nodigt was vorige week aanleiding van het niet doorgaan van de uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels. Binnenkort wordt er binnen de club een vergadering belegd of de stand van zaken en het vervolg van de competitie. Of DFS Opheusden zaterdag 11 mei in eigen huis in actie komt tegen Xerxes/DZB is niet duidelijk.

Forse winst
vv Dodewaard

Dodewaard - De hoofdmacht van vv Dodewaard, uitkomende in de 4e klasse B (Oost) boekte op eigen vele een forse overwinning. sc Valburg kreeg ze van de broek van de Betuwse ploeg. Na negentig minuten stond er een 6-1 stand op het scorebord. EMM Randwijk, dat met 3-0 haar uitwedstrijd bij Veluwse Boys verloor, is zaterdag 11 mei de tegenstander. Deze Betuwse derby wordt gespeeld op het sportpark van EMM in Randwijk.

Meer berichten