Majid Ajiach, verdediger in de hoofdmacht van Candia'66 komt zaterdag 18 mei voor de Rhenense 3e klasser in actie tegen FC Oudewater. (Foto: Henk Jansen)
Majid Ajiach, verdediger in de hoofdmacht van Candia'66 komt zaterdag 18 mei voor de Rhenense 3e klasser in actie tegen FC Oudewater. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Candia'66 tegen FC Oudewater

  Sport

Door Henk Jansen

Na vorige week niet in actie te zijn gekomen, trapte DFS Opheusden afgelopen zaterdag wel af voor de competitie. De Betuwse hoofdklasser ontving XerXes/DZB, de nummer laatst. DFS, knokkend tegen rechtstreeks degradatie, wist de punten in eigen huis te houden. Met 5-0 werd er gewonnen. vv Spijkenisse is zaterdag 18 mei de tegenstander. Dit is een uitwedstrijd.

Rhenen/Betuwe - Is er nog een strohalm voor Candia'66 om directe degradatie uit de 3e klasse D te ontlopen? Het wordt met de week penibeler voor de ploeg van trainer Pieter van der Grift. Andermaal verloor het een wedstrijd. Bij het Culemborgse Focus'07 werd met 3-2 verloren. Er dient een klein wonder te gebeuren waardoor de Rhenenaren om directe degradatie te ontlopen. FC Oudewater komt zaterdag op bezoek op het sportpark halverwege de Grebbeberg. Bij verlies keert de ploeg terug naar de 4e klasse. Om 14.30 uur wordt met deze wedstrijd begonnen.

Gemiste kans

Een gemiste kans voor FC Lienden om aan het eind van dit seizoen als houder van een periodetitel te kunnen strijden voor promotie naar de 3e klasse. In een rechtstreeks duel met het Veenendaalse sv Panter, dat ook aast op de nacompetitie, werd met 2-0 verloren. De Betuwse ploeg houdt met nog twee wedstrijden te gaan nog een kleine kans, maar is ook afhankelijk voor de uitslagen van de sv Panter. Het moet in ieder geval zelf de drie punten pakken in de uitwedstrijd tegen vv Echteld. vv Kesteren wist tegen het Amerongse DVSA de drie punten eigen huis te houden. De ploeg van trainer Jan de Zoete won het treffen op sportpark de Leede met 2-1. Voor zaterdag 18 mei staat er voor vv Kesteren een heuse derby op het programma. Dan speelt het uit bij vv Uchta.

 

VVA Achterberg houdt zicht op de nacompetitie. De formatie van interim-trainer Jan van Veldhuizen pakt de kans om alsnog te promoveren als het aan het einde van dit seizoen als tweede eindigt. Tegen SVMM maakte de ploeg geen fout. Op de Meent werd met 5-2 gewonnen. vv Achterveld is zaterdag 18 mei de tegenstander. Het betreft hier een uitwedstrijd voor de Achterbergers.

Klein verlies
vv Musketiers

Elst - Het Elster Musketiers, laagvlieger in de 4e klasse H (West 1) bood goed tegenstand in haar thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Vriendenschaar. Op het Elster sportpark werd door de groen-witte brigade met slechts 2-1 verloren. DVSA in zaterdag 18 mei de tegenstander van de 'mussen'. De wedstrijd die op sportpark de Burgwal in Amerongen wordt gespeeld kent een aanvangstijd van 14.30 uur. Oranje Wit, die andere Elsterse 4e klasser, ging met 3-0 ten onder bij Uchta in Ochten. De Oranje brigade is zaterdag 18 mei gastheer van Voorwaarts (U). De wedstrijd op sportpark Elst begint om 14.30 uur.

Verlies voor
vv Echteld

Echteld - Voor vv Echteld valt er in het restant van dit seizoen, met nog twee wedstrijden te spelen, niets meer te halen en niets meer te verliezen. Dat bleek wel uit de uitslag die na 90 minutn op het scorebord stond van SVF in Cothen. Daar stond een 4-2 stand op voor de thuisploeg. vv Dodewaard wist de derby bij streekgenoot EMM Randwijk met 2-0 te winnen.

Aanvang: 14.30 uur.

Meer berichten