VVA Achterberg is zeker van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. sv Odijk is waarschijnlijk de eerste te nemen horde. (Foto: Henk Jansen)
VVA Achterberg is zeker van de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. sv Odijk is waarschijnlijk de eerste te nemen horde. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

Degradatie feit voor Candia'66

  Sport

Door Henk Jansen

DFS Opheusden kreeg ze fiks van de riem in haar uitwedstrijd tegen Spijkenisse. De Betuwse hoofdklasser verloor de wedstrijd met 5-1. Het staat voorlaatste in genoemde klasse. Degradatie hangt de ploeg boven het hoofd. Het is een strohalm die de ploeg kan redden. In de laatste wedstrijd van het seizoen dient de ploeg in eigen huis de drie punten tegen opponent sv Swift in eigen huis te houden. Lees voor een kort verslag van de wedstrijd tegen Spijkenisse elders op deze pagina.

Rhenen/Betuwe - Voor Candia'66 is het doek gevallen. Met nog een partij te spelen degradeert de formatie van trainer Pieter van der Grift naar de 4e klasse. Het zwaard van Damocles hing al weken boven de jonge Rhenense garde. En dat zwaard viel afgelopen zaterdag op het sportpark halverwege de Grebbeberg, waar met 3-2 werd verloren tegen FC Oudewater. Uithuilen en opnieuw beginnen. Maar niet voordat zaterdag 25 mei de laatste wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld. Op het programma staat dan de uitwedstrijd tegen FZO op het programma.

Nacompetitie

VVA Achterberg is zeker van nacompetitievoetbal. De ploeg van interim-trainer Jan van Veldhuizen, die trouwens vorige week bij de Achterbergse club een contract voor het nieuwe seizoen, was vorige week al zeker van een extra toetje dat de ploeg promotie naar de 3e klasse moet opleveren. Wellicht is sv Odijk de eerste nemen horde op weg naar een klasse hoger. Bij Achterveld speelde de ploeg met 1-1 gelijk. Het Ochtense Uchta is zaterdag 25 mei de laatste tegenstander van dit seizoen. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Meent in Achterberg. Uchta speelde in haar voorlaatste wedstrijd gelijk tegen sv Kesteren. Op sportpark de Hoeken werd het een doelpuntenfestijn. De partij eindigde in 11-11.

Na de domper van het missen van de nacompetitie kreeg FC Lienden afgelopen zaterdag in haar uitwedstrijd tegen streekgenoot vv Echteld er nog een te verwerken. Met 5-0 werd de partij verloren. FC Lienden beëindigt zaterdag 25 mei de competitie met een thuiswedstrijd tegen vv Achterveld. vv Echteld gaat op bezoek kampioen Vriendenschaar in Culemborg.

Sprankje hoop
voor DFS

Opheusden - DFS begon slecht aan de degradatiekraker tegen Spijkenisse. Na vijf minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong door Van der Pluijm die een voorzet goed binnengleed, 1-0 Net voor de twintig minuten een herhaling van zetten toen wederom Van der Pluijm de 2-0 op het scorebord bracht. DFS probeerde het wel maar men creëerde te weinig en men wist zich geen raad met de vlijmscherpe tegenstoot van de gastheren. Zes minuten voor rust werd het zelfs 3-0 door Schenk die doelman Veeneman voor de derde keer liet vissen. In de tweede helft verscheen Scheffer aan de aftrap als vervanger van Kiriwenno. DFS zag een kopbal van Raterink gekeerd worden. Davelaar bracht met een fraai schot DFS terug in de wedstrijd, 3-1. Goalgetter Tol zorgde 28 minuten voor tijd voor de beslissing door de 4-1 binnen te schieten. In de slotfase werd het zelfs nog 5-1 door wederom Tol. Dankzij degradant XerxesDZB, dat zijn sportieve plicht deed, leeft DFS nog. Zaterdag valt de beslissing als DFS thuis speelt tegen Swift, dat nog niet veilig is, en Nootdorp het opneemt tegen Jodan Boys.

Meer berichten