De voorbereiding van de 2-2 gelijkmaker van Voorwaarts (U) tegen VVA Achterberg. (Foto: Henk Jansen)
De voorbereiding van de 2-2 gelijkmaker van Voorwaarts (U) tegen VVA Achterberg. (Foto: Henk Jansen) (Foto: )

VVA Achterberg blijft vierde klasser

  Sport

VVA verliest na strafschoppen

Door Henk Jansen

VVA Achterberg blijft 4e klasser. Het lukte de ploeg van interim-trainer Jan van Veldhuizen niet om door te dringen tot de finalewedstrijd tegen Bunnik'73 voor promotie naar de 3e klasse. Nadat vorige week wel de eerste horde naar promotie werd genomen, door sv Odijk uit te schakelen, struikelde de Achterbergse ploeg over Voorwaarts (U). Dat na de verlenging de strafschoppen beter benutte.

Achterberg - Treurnis op sportpark De Meent in Achterberg. Voor de tweede achtereenvolgende maal liep de Achterbergse hoofdmacht promotie naar de 3e klasse mis. Een promotie waar in het net voorbije seizoen alles voor wijken moest. Wat restte was de strijd in de nacompetitie. Andermaal ging het mis. Aan Van Veldhuizen de taak om in het seizoen 2019-2020 directe promotie naar de 3e klasse te bewerkstelligen.

Mooie pot

Op sportpark De Meent zag het publiek een boeiende eerste helft. Vooral in de eerste 20 minuten werd door beide ploegen frank en vrij het vijandelijke doel gezocht. Dat leverde al snel vier doelpunten op. De thuisploeg nam al na 5 minuten spelen de leiding. De euforie van deze treffer werd door de Utrechtse ploeg snel de kop ingedrukt door 2 minuten later de gelijkmaker te scoren. Weer 5 minuten later kwam VVA op een 2-1 voorsprong. Maar de gelijkmaker van Voorwaarts liet niet lang op zich wachten. Dit was tevens de ruststand. De tweede was er van goed voetbal weinig sprake. De wedstrijd verwerd tot een voetbalgevecht. Met weinig goede acties en doelkansen. Er werd niet gescoord. Verlenging. In de eerste kwart nam Voorwaarts een 3-1 voorsprong. VVA wist in de tweede kwart gelijk te maken. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Die werden beter genomen door de ploeg uit de Domstad. Mineur op De Meent. Volgend seizoen andermaal proberen de stap hoger te maken.

Meer berichten